Home Hovedretter Umberto’s pastaret med tun

Umberto’s pastaret med tun

Umbertos pastaret med tun

Umberto’s pastaret med tun er en opskrift der stammer tilbage fra starten af 90’erne, hvor manden og jeg boede i Rom. Vi lejede et værelse i en lejlighed på Via Tuscolana af Paula. Hun boede der ikke selv, men lejede lejligheden ud til bl.a. studerende der gik på sprogskole og som kun boede der et par uger af gangen. Manden og jeg var undtagelsen, da vi var der i en længere periode. Der boede altid to “hold” (hvoraf vi var det ene), og man havde så sit værelse for sig selv, men delte resten af lejligheden med de andre. Manden og jeg var dernede i 7 måneder, så vi havde i den tid ret mange “flat mates”.

Umberto og hans kone Fulvia boede i lejlighedens andet værelse i en lidt længere periode. Jeg tror nok at de ventede på at kunne flytte inde i deres egen lejlighed og manglede et sted at bo i mellemtiden. Det var Umberto der lærte os at bruge tun til varme retter og sammen med pasta, og denne opskrift er én som han lavede mens vi boede på Via Tuscolana. Den er hurtig, nem og super enkel som de fleste lækre italienske opskrifter jo er.

Umbertos pastaret med tun

Læs også: Opskrift på Bombolotti all’Amatriciana

Som pasta er det vigtigt til denne ret, at man vælger en type hvor fyldet i saucen ligesom kan “skovles op” i  og ligge sig inden i pastaen. De bedste til dette er typisk “skaller” dvs. dem der ligner muslingeskaller, men afhængig af hvor du handler findes der flere typer. Prøv dig frem!

Buon Appetito!

♡  Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Umberto's Pastaret med Tun

Køkken Italiensk
Forb. tid 20 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 1 pose pasta shells ("skaller")
 • 2 dåser tun i olie
 • 1 dåse flåede hakkede tomater
 • 1 dl vand
 • 3 spsk kapers + lidt lage
 • 2 løg
 • 0,5 tsk chiliflager
 • 1 fed hvidløg
 • olivenolie
 • salt, peber
 • parmesanost
 • evt. lidt frisk basilikum til pynt

Sådan gør du

 1. Opvarm vand til kogning af pasta. Tilsæt lidt olie og salt. Kog som angivet på posen til de er al dente (IKKE overkogte)

 2. Imens pastaen koger laver du saucen:

 3. Hak løg og hvidløg fint, og steg det gennemsigtigt i olivenolie.

 4. Tilsæt tomater, tun (findel den først med en gaffel, og brug også olien), vand, kapers (incl. noget af det vand de ligger i) og bring saucen til kogepunktet. Skru ned, og lad retten simre 5 minutter.

 5. Smag til med salt, peber og evt mere chili.

 6. Hæld vandet fra pastaen, og vend pastaen i saucen. Lad retten simre videre i et par minutter og server straks.

 7. Drys med parmesanost, og pynt evt. med lidt frisk basilikum.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering