Home Hovedretter Nasi Goreng

Nasi Goreng

Nasi Goreng

Nasi Goreng er en indisk risret, og efter sigende betyder det faktisk bare noget så simpelt som “stegte ris” på indonesisk. Man ser ofte retten serveret med f.eks. skaldyr eller kylling, men i denne version holder vi den kødfri. Retten er dejlig hot og spicy – lige som vi kan lide det hjemme hos os 🙂

Som man ofte ser det i asiatiske retter, så hører der faktisk frisk koriander til denne ret. Men….. det er jo sådan med koriander, at enten elsker man det, eller også ja, så er man knapt så begejstret for smagen. Jeg er ikke selv en stor koriander fan, så hos os er korianderen erstattet af persille.

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Nasi Goreng

- kødløs version

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 3 tsk neutral madolie (f.eks. raps eller solsikke)
  • 4 æg
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 rød peber
  • 2 gulerødder
  • 1 tsk sambal oelek
  • 250 g broccoli bukette
  • 350 g kinakål
  • 5 forårsløg
  • 1 håndfuld frisk persille (eller koriander)
  • 1 rød chili
  • 50 g usaltede peanuts
  • 1 lime

Hot sauce:

  • 3 spsk sød chilisauce
  • 3 spsk kecap manis (en sød soya sauce)

Servér med:

  • sød chilisauce

Sådan gør du

  1. Kog risene, og lad de kogte ris afkøle i køleskabet i minimum en time.

  2. Start med at mixe hot saucen af sød chilisauce og kecap manis, og stil til side.

  3. Mix æggene sammen med en gaffel, og krydr med salt og peber. Varm lidt af olien i en pande (medium varme) og fordel æggeblandingen heri. Når omeletten er klar (når undersiden er gylden) hælder du forsigtigt omeletten over på et skærebræt, ruller den sammen og skærer i tynde skiver.

  4. Snit alle grønsagerne fint (gulerødderne i tern).

  5. Opvarm resten af olien på panden, og tilsæt løg, presset hvidløg, rød peber og gulerødder. Rist i 3-4 minutter. Tilsæt sambal oelek, broccoli og kinakål, og rist i yderligere 2-3 minutter.

  6. Tilsæt de kogte kolde ris og den hjemmeblandede hot sauce, og rist i ca. 5 min til det hele er rygende varmt. Tilsæt forårsløg og persille (eller koriander).

  7. Pynt ved servering med æg (omelet), hakket chili, hakkede peanuts, og lime både, og server med sød chilisauce til. Tip: Hvis du ønsker retten stærkere, kan du f.eks. bruge grøn Tabasco sauce der tilsættes ved bordet.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment