Home Diverse Vindruemarmelade

Vindruemarmelade

Vindruemarmelade

Hvis du er så heldig at have vindruer i haven, så er de garanteret ved at være spiseklar lige nu. Jeg har blå druer på terrassen, og høstede de første i går. Og hold nu op et godt vindrueår det er i år! Planterne nærmest bugner af frugt – de må have haft rigtig godt af varmen og solen i sommer.

Vindruer på terrassen

Vi spiser en del druer bare som de er, men der er så mange, at det er lækkert også at kunne bruge dem til andet. Denne lækre vindruemarmelade får den smukkeste farve, og smager skønt. I denne opskrift bevares frugtkød og skind, så man får tekstur på marmeladen.

Tip: Da skindet på druerne indgår i marmeladen er det vigtigt at de skylles rigtig godt – især hvis de ikke er hjemmeavlede. Bruger du købedruer, så kig efter nogle der er usprøjtede.

God fornøjelse!

NB: En del har spurgt til hvilken sort vores sjove aflange blå druer er. Jeg mener at huske at de hedder Sapphire. De klarer sig fint på terrassen i danske vejrforhold med omskiftelige temperaturer. Vores plante er 7-8 år gammel, og dækker næsten hele terrasseloftet.

 

ANDRE DEJLIGE OPSKRIFTER MED VINDRUER:

Vindruesaft
Vindruegelé
Vindrue sorbet

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Vindruemarmelade

- lækker marmelade lavet af blå druer

Antal 3 små glas
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1 kg blå druer
  • 350 g sukker
  • 1 spsk vand
  • 1-2 tsk Melatin (den røde)

Sådan gør du

  1. Halvér vindruerne og fjern sten. Tip: Hvis dine druer er stenfri kan du bare hælde de hele druer i gryden.

  2. Hæld druer, sukker og vand i en gryde, og lad det koge op. Skru ned på middel varme, og lad det koge ca. 10 min.

  3. Si massen, og blend skaller og frugtkød med en stavblender. Det skal ikke være helt finthakket. Hæld frugtmassen tilbage i saften.

  4. Bland Melatin med 1 spsk sukker. Tip: Ønsker du din marmelade lidt flydende (som syltetøj) skal du bruge 1 tsk. Hvis du gerne vil have den fast skal du bruge 2 tsk.

  5. Få marmeladen i kog, bland Melatin blandingen i, og lad det koge i 2 minutter.

  6. Hæld marmeladen på skoldede og atamon skyllede glas.

    Vindruemarmelade på glas

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment