Home Diverse Vindruegele

Vindruegele

Vindruegele

Jeg er så heldig at have en vinplante på terrassen. Vi plantede den for en 6-7 år siden, og det er en sort der kan tåle at stå ude også om vinteren. Druerne er blå, stenfri og søde, og så har de en vældig aflang facon – eller som min søde nabo siger: De ligner girafpatter 🙂

Planten er groet lystigt hver sommer lige siden, og den dækker nu det meste af taget inde på terrassen. I år er så første år hvor den simpelthen har været hængende fuld af vindrueklaser. Jeg tror der har været tæt på 70! De er nu så småt ved at blive modne og lækre, så det er tid til at få afprøvet nogle opskrifter med vindruer.

Vindruegele får en afsindig flot dybrød farve, og er så lækkert både på et stykke brød, på pandekager eller f.eks. i saucen til gammeldags kødretter. Det er ret let at lave, og kan laves på under en halv time. Jeg fik 4 glas ud af denne portion.

Andre opskrifter med vindruer:
Vindruesaft
Vindruesorbet

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Vindruegele

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 6 -7 dl.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1,5 kg blå vindruer
  • 700 g sukker
  • 3 dl. vand
  • 1 tsk citronsyre
  • Geleringspulver f.eks. 1 brev gul Melatin
  • Atamon til glassene

Sådan gør du

  1. Som det første starter du med at forberede dine glas, så de er klar. Vask dem, fyld dem med vældig varmt vand, og lad dem varme op. Hæld vandet ud, og ryst dem med Atamon.
  2. Rens vindruerne og fyld dem i en gryde. Du behøver ikke at skære dem over.
  3. Tilsæt vand, og bring det hele i kog. Kog et minuts tid.
  4. Drys citronsyre over, og lad det hele koge indtil druerne er blevet møre og saften er kommet ud. Det tager ca. 10 minutter.
  5. Tag gryden af varmen, og si indholdet. Brug en si hvor du har lagt et rent viskestykke i, så indholdet sigtes igennem både klædet og sigten. Hæld den klare vindruesaft over i en ren gryde.
  6. Drys geleringspulveret i (læs på posen hvordan mængden skal være - det afhænger lidt af hvilket produkt du bruger).
  7. Drys halvdelen af sukkeret i, og sæt gryden tilbage på varmen igen.
  8. Tilsæt resten af sukkeret lidt efter lidt - hvis dine druer er meget søde kan du evt holde lidt igen på sukkeret. Smag dig frem!
  9. Fjern det skum der har dannet sig på toppen (gøres let med en ske).
  10. Kog op, og tag af varmen.
  11. Hæld gele'en på glas, og sæt låg på efter et lille øjeblik.
  12. Geleen vil stivne i løbet af et par timer.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment