Home Diverse Granita di Caffè – italiensk kaffe slushice

Granita di Caffè – italiensk kaffe slushice

Granita di caffe

I hjertet af Rom, lige i nærheden af Pantheon, finder du verdens bedste kaffebar – i hvert fald i min verden. Den hedder Tazza d’Oro, som betyder guldkoppen, og den har brygget lækker kaffe til italienerne siden 1944. Jeg fandt den ret tilfældigt for mange år siden.

Manden og jeg boede i Den Evige Stad i et halvt års tid tilbage i midt 90’erne. Den første måned derned gik på intensiv sprogskole. En af lærerne der hed Ulisse (jo, det kan man faktisk godt hedde!), og det var ham der anbefalede stedet. De er især kendt for deres fantastisk lækre Granita di Caffè, som egentlig er en helt enkel kaffesorbet, eller en kaffe slushice om man vil. I denne version – som egentlig er en granita di caffè con panna – tilsættes flødeskum i bunden og toppen af koppen. Det er den lækreste dessert/kaffe man kan tænke sig på en gloende hed sommerdag. Læskende, kold og skøn – og en rigtig energi booster på en dvask eftermiddag i storbyen.

Jeg har prøvet at gøre dem kunsten efter med min egen granita di caffè – den kan varmt anbefales!

Falder din vej forbi Rom, og har du lyst til at besøge den skønne Tazza D’oro, finder du den på Via Degli Orfani 84, 00186 Roma – lige bag Pantheon.

Note: Indlægget er ikke sponsoreret, men udelukkende public service fra mig til dig hvis du også elsker god kaffe!

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Granita di Caffè

- italiensk kaffe slushice

Køkken Italiensk
Antal 2 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 4-6 ekspresso
  • 3-4 tsk sirup
  • flødeskum (gerne den usødede fra dåse)

Sådan gør du

  1. Start med at lave 4-6 kopper ekspresso. Kaffen fyldes ned i en aflang beholder der skal kunne fryses.

  2. Rør ca. 1 tsk lys sirup i kaffen pr ekspressokop - alt afhængig af hvor sødt du vil have det. Jeg bruger ikke selv normalt sukker i kaffen, så jeg laver det ikke specielt sødt. Dog gør siruppen noget godt ved konsistensen, så lidt skal der til.

  3. Sæt beholderen i fryseren, og hver halve time skrabes nu i kaffemassen, indtil den ligner slushice - så er den klar.

  4. Fyld flødeskum i bunden af et glas, herover kommer du din granita, og top op med flødeskum igen på toppen.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering