Home Diverse Kinesisk kyllingeret
Kinesisk kyllingeret

Jeg skal en tur til Kina i maj med arbejdet. Kina er et af de lande som jeg ikke tidligere har besøgt, så der er masser at glæde sig til. Ikke mindst nogle forhåbentlig fantastiske madoplevelser! Inspireret at den kommende tur fik vi forleden en lækker kinesisk kyllingeret, som du her får opskriften på. Den er (som meget andet kinesisk mad) ganske hurtigt lavet – aftensmaden kan faktisk stå klar på en god halv time! Hvis du har en wok så brug den – ellers kan du også sagtens lave det bare i en almindelig pande.

PS: Ja, jeg ved godt at spisepindene på billedet faktisk er japanske…… men de var nu lige dem jeg havde i skuffen 🙂

God fornøjelse!

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Kinesisk kyllingeret

Køkken Kinesisk
Marineringstid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 kyllingebryster
  • 4 tsk fintrevet ingefær
  • 3 fed finthakket hvidløg
  • 6 forårsløg (snittet i stykker på 1 cm)
  • 1 rød peber (i små tern)
  • 6 store (hele) tørrede chili
  • lidt neutral madolie til stegning (f.eks. raps eller majs)

Marinade:

  • 2 tsk soyasauce
  • 2 tsk sherry
  • 1-2 tsk Maizena

Sauce:

  • 2 tsk soyasauce
  • 1 spsk balsamico
  • 1 tsk neutral madolie (f.eks. raps eller majs)
  • 2 tsk sukker
  • 1 spsk Hoisinsauce
  • 2 tsk tamarind sauce
  • 1 tsk chilipulver

Tilbehør:

  • kogte ris

Sådan gør du

  1. Start med at skære kyllingebrysterne ud i tynde strimler. Bland ingredienserne til marinaden, og bland kylling og marinade. Sæt i køleskab i en halv times tid.

  2. Bland alle ingredienserne til saucen.

  3. Opvarm lidt olie i en wok eller på en pande, og steg de tørrede chili heri ganske kort.

  4. Tilsæt ingefær og hvidløg, og steg videre et minuts tid. Tilsæt den marinerede kylling, og steg videre for middelhøj varme til kyllingen er stegt.

  5. Skru op for varmen og tilsæt resten af grønsagerne og saucen, og varm det hele godt igennem. Grønsagerne skal stadig være sprøde når der serveres. Fisk de tørrede chili op af retten inden servering!

  6. Servér retten med kogte ris.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment