Home Diverse Ymerdrys
Ymerdrys

Ymerdrys er en skøn ting at lave selv, af de rugbrødsskiver der evt har ligget i pakken lige længe nok og som er blevet lidt halvkedelige. Det smager skønt på alle former for syrnede mælkeprodukter. Hjemme hos os spiser vi det oftest som topping på græsk yoghurt.

Med en hjemmelavet ymerdrys er man jo så dejligt frit stillet, at man selv kan bestemme om der skal andre ingredienser i end de klassiske. I en klassisk ymerdrys er der kun rugbrød og sukker. Jeg kan personligt rigtig godt lide når der også er tilsat lidt tørrede bær (f.eks. tranebær eller blåbær) , og det kan også skære lidt ned på sukkeret da bærrene tilføjer sødme.

Beregn cirka 0,5-1 tsk sukker pr rugbrødsskive alt efter hvor sødt du ønsker det.

♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Ymerdrys

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Forfatter Tina

Ingredienser

  • 5 skiver rugbrød (du kan bruge alle slags)
  • 4 tsk sukker
  • 2 spsk tørrede tranebær (kan udelades)

Sådan gør du

  1. Hak rugbrødet med en stor kniv, og smuldr det derefter med fingrene, så det bliver så findelt som muligt. Læg det på en bageplade med bagepapir.

  2. Bag det ved 175 grader varmluft i ca. 10 minutter til det er blevet sprødt.

  3. Afkøl det på en rist, og når det er helt koldt smuldrer du det lidt mere med fingrene. Tilsæt sukker og evt. hakkede tørrede bær.

  4. Opbevares i lufttæt beholder.

  5. Nyd det på ymer, græsk yoghurt el.lign., gerne med lidt friske bær til også.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering