Home Diverse Croque Madame

Croque Madame

Croque Madame

Hjemme hos os sidder den mandlige del af familien i denne weekend klinet til skærmen. Det er LE MANS weekend! Franske gloser flyver fra højttalerne, til lyden af hurtige biler. Ja, og så selvfølgelig akkompagneret af Tom Kristensens helt usædvanligt behagelige stemme, når han speaker løbet. Vi var i øvrigt for et par år siden selv i Frankrig ved denne tid. Datteren og jeg tog et par dage for os selv i Paris hvor der blev shoppet igennem, mens drengene fortsatte til Le Mans og så ræs. Fin arbejdsfordeling hvis jeg selv skal sige det!

Vi fejrer Le Mans her på Hverdagsro med en Croque Madame, som kan spises på alle tider af døgnet. Den skulle efter sigende have god effekt også på tømmermænd, men det skal jeg ikke lige kunne skrive under på om passer. I hvert fald smager det dejligt, og passer fint til sådan en racer-lørdag.

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Croque Madame

Køkken Fransk
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Tina

Ingredienser

  • 8 skiver grovtoast
  • 2 tomater
  • 4 skiver skinke
  • 2 håndfulde revet cheddar
  • 1,5 dl græsk yoghurt
  • 0,5 spsk dijonsennep
  • salt, peber
  • 4 tsk smør
  • 4 æg

Tilbehør:

  • ketchup

Sådan gør du

  1. Bland først en dressing af græsk yoghurt, 1 håndfuld revet ost, sennep, salt og peber. Tip: Hvis du ikke er så vild med sennep kan det bare udelades, eller udskiftes med f.eks. et krydderi.

  2. På en bageplade med bagepapir på lægger du 4 stykker toastbrød.

  3. Læg en skive skinke på hver, dressing (del det i 4 dele - ca. en stor skefuld på hver der smøres lidt ud), et stort drys revet ost, tomat i skiver og så endnu en skive brød over.

  4. Læg en tsk smør på toppen af hver sandwich.

  5. Bag dem i ovnen ved 210 grader (ingen varmluft) til brødet på toppen har fået lidt farve, og osten er smeltet.

  6. Mens de bager spejler du de 4 æg. Disse lægges over hver sandwich når de er kommet ud af ovnen. Server straks, gerne med ketchup til.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering