Home Diverse Tomat nektarin marmelade

Tomat nektarin marmelade

Tomat nektarin marmelade

Jeg havde en hel del nektariner liggende, der var blevet ret så rynkede og kedelige at se på i frugtskålen. De havnede – sammen med blommetomater fra drivhuset – i en gang lækker tomat nektarin marmelade. Tomaterne klæder nektarinerne rigtig fint, og det blev en fin marmelade både til brød og til f.eks. ost.

Jeg tilsatte ikke krydderier, men man kunne sagtens tilsætte f.eks. timian eller estragon. Man kan også erstatte nektarinerne med ferskner.

Andre lækre opskrifter med tomater:
Tomatsuppe
Stegte grønne tomater
Foccacia med tomater, oliven, løg og rosmarin

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Tomat nektarin marmelade

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 1 glas
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 500 g modne nektariner vægt incl. sten og skind
  • 300 g cherry tomater
  • 300 g sukker
  • 1 tsk Melatin pulver rød

Sådan gør du

  1. Fjern skind og sten fra nektarinerne. Hvis de er meget modne og rynkede er det ret let at gøre bare med en urtekniv. Ellers skær et lille kryds i dem, skold dem i kogende vand, og så skulle det gå lidt lettere. Skær nektarinkødet i mindre stykker
  2. Tomaterne skæres i skiver.
  3. Nektariner og tomater koges i ca. 10 minutter, indtil tomaterne er blevet bløde.
  4. Tilsæt sukker, og kog videre i 2 minutter.
  5. Rør Melatin pulveret op i 2 spsk ekstra sukker, og drys det over den kogende marmelade.
  6. Kog videre i 2 minutter.
  7. Fjern skum fra toppen, og fyld marmeladen på atamon skyllede og skoldede glas.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering