Home Opskrifter der indeholder ... Vindruetrifli
Vindruetrifli

Så synger vindrue sæsonen snart på sidste vers. Jeg har høstet de sidste druer på vores terrasse i dag, og hold da op hvor har der været mange i år!  Nogle af de sidste blev til en skøn dessert, nemlig en vindruetrifli. Man kan toppe sin vindrue trifli med f.eks. flødeskum eller en græsk yoghurt rørt op med lidt akaciehonning, men vi valgte nu denne gang at lave den med en dejlig hjemmelavet råcreme, som er mandens favorit. Vindruetrifli er en super velsmagende dessert, der tilmed er rigtig nem at lave. Og har man vindruer i haven, så er det klart en dessert der skal på repertoiret 🙂

LÆS OGSÅ – Andre skønne opskrifter med vindruer:

Vindruesaft
Vindruesorbet
Vindruegelé
Vindruemarmelade

Vindruetrifli

Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Trifli delen:

  • 1 klase blå vindruer
  • 1 spsk Grand Marnier (el.lign)

Knas:

  • 1 dl havregryn
  • 1 spsk akaciehonning
  • 0,5 dl hakkede mandler

Råcreme:

  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 0,5 stang vanilje

Sådan gør du

  1. Halvér vindruerne, og fjern alle sten. Stænk dem  med Grand Marnier, og lad dem trække i en skål.

  2. Knas: Rist havregryn og de hakkede mandler på en pande ved middel temperatur. Når det begynder at dufte tilsættes honning. Rør godt. Hæld knaset ud på et stykke bagepapir og lad det køle af.

  3. Råcreme: Flæk vaniljestangen, og tag kornene ud. Mas dem ud i lidt af sukkeret. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje helt lyst. Pisk fløden til skum. Lige inden du skal samle triflien vendes de to dele sammen.

Samling af triflien:

  1. Læg et lag vindruer i bunden af glasset, dernæst et lag knas og evt lidt råcreme. Derefter de sidste vindruer, råcreme på toppen og et drys knas til pynt!

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering