Home Desserter Banoffee Pie
Banoffee Pie

Sidste sommer tilbragte vi en uge i skønne Edinburgh – hovedstaden i Skotland. Skotland er et fantastisk land, med den meste utrolige natur man kan tænke sig – og faktisk byder landet også på nogle rigtig fine madoplevelser! Den sidste dag vi var der var vi ude at spise, og jeg fik en lækker Banoffee Pie til dessert. Jeg havde ikke smagt det før, men det viste sig at være så lækkert at jeg faktisk sidenhen totalt har glemt hvad jeg fik til hovedret 🙂 Det er en opskrift på denne skønne dessert jeg gerne vil dele med jer.

Udover at være lækker, så er Banoffee Pie også en virkelig nemt lavet dessert. Trods navnet – Pie – kræves der ingen bagning, så hvis du bruger en færdiglavet Dulce de Leche karamelcreme er det meget hurtigt at lave. Jeg lavede den med kondenseret mælk lavet til Dulce de Leche karamel (ved at koge dåsen i 3 timer – se opskrift), men det fås også færdig lavet i de fleste større supermarkeder.

Banoffee Pie laves som oftest som en hel tærte, men jeg har valgt i stedet at portions anrette det. Hvis du vil lave til en hel tærte (diameter 20-22 cm) skal du fordoble mængderne i opskriften.

Desserten får et klart Like herfra!

Andre lækre retter med banan:
Banana bread
Banan milkshake

 ♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Banoffee Pie

- portionsanrettet variant

Køkken Engelsk
Forb. tid 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 5 digestive kiks
  • 30 g smør
  • 0,5 dåse kondenseret mælk, sødet (ca, 1 dl.)
  • 1 banan
  • 2,5 dl piskefløde
  • Lidt hakkede valnødder eller kakao (til drys)

Sådan gør du

Dagen før:

  1. Dagen før du laver desserten skal du have lavet din karamel creme. Det gør du ved at koge en uåbnet dåse kondenseret mælk (sødet) i 3 timer. Dåsen skal være dækket af vand hele tiden. Rør cremen op og afkøl den i køleskab.Cremen kaldes også for "Dulce de Leche". Du bruger halvdelen af dåsens indhold til denne dessert.

  2. Tip: Alternativt kan du bruge en færdig karamel creme - kig efter Dulce de Leche i dit supermarked.

På dagen:

  1. Fyld dine digestive kiks i en frysepose, og luk med en knude. Mas kiksene så de bliver til helt fint rasp.

  2. Smelt smørret, og bland det sammen med raspen. Tryk "dejen" ned i 4 portionsglas, og sæt dem på køl i 10-15 minutter.

  3. Fyld den kolde karamelsauce over bunden.

  4. Skær bananen i tynde skiver, og læg et lag ovenpå karamelsaucen.

  5. Pisk fløden, og læg den over bananerne (brug gerne en sprøjtepose og sprøjt det på i små fine toppe).

  6. Opbevares i køleskab til de skal serveres.

  7. Inden servering drysses de med hakkede valnødder eller kakao.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment