Home Opskrifter der indeholderÆbler Æblekage – den gammeldags slags

Æblekage – den gammeldags slags

Æblekage

Vores æbletræ i haven har nærmest bugnet med madæbler i år. Det er et virkelig skønt gammelt træ, som jeg stor nyder både i foråret når det blomstrer og vi kan nyde synet fra terrassen, men sandelig også når æblerne skal høstes. Den eneste i familien der nok ikke er helt vild med træet er manden i huset….. Her i efterårssæsonen er græsplænen under træet nemlig altid fyldt med nedfaldsæbler, og det gør det en anelse udfordrende når plænen skal slås 🙂

En gammeldags æblekage går aldrig af mode. Den slags man fik som barn når man besøgte sine bedsteforældre i æblesæsonen. Jeg har af og til lavet det med forskellige slags crunch – havregryn, ristet rugbrød, müsli og meget andet godt. Men i den helt klassiske version skal man altså have æblekagerasp, som kan laves af en almindelig rasp der peppes op med bl.a. makroner. Så har vi nostalgi på højt plan! Og det er da selvfølgelig denne version I får lige her.

Forslag til andre varianter:

 • Stænk raspen med portvin
 • Lav raspen af knuste tvebakker
 • En klat ribs gelé på toppen

 

Velbekomme!

Andre skønne opskrifter med æble:

Æbleflæsk
Amerikansk Apple Pie

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Æblekage

- den gammeldags slags

Køkken Dansk
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 1 kg æbler (gerne madæbler)
 • 75 g sukker
 • 1 dl vand
 • 1 stang vanilje (elelr 1 tsk vaniljeekstrakt)

Æblekagerasp:

 • 75 g smør
 • 150 g rasp
 • 75 g sukker
 • 4-5 makroner

Topping:

 • 1,5 dl piskefløde

Sådan gør du

 1. Skræl æblerne og skær dem i tynde både, der fyldes i en gryde sammen med vand.

 2. Kog æblerne ca. 5 minutter, tilsæt så sukker og kornene fra vaniljestangen.

 3. Lad æblerne koge videre for svag varme i endnu 5-10 minutter, til grøden har den rigtige konsistens. Ikke alle æbler er lige villige til at koge ud, så du kan evt lige give det en tur med stavblenderen til sidst for at få bugt med de sidste æblestykker. Det er bedre end at koge det for længe, da æblerne så vil miste deres fine lyse farve.

 4. Afkøl i køleskabet.

Æblekagerasp:

 1. Smelt smørret på en stor pande for middel varme, og tilsæt rasp og sukker.

 2. Fortsæt ved middel varme, og rør hele tiden i blandingen. Det er klar når raspen er gylden og sprød.

 3. Afkøl raspen på en bagerist med bagepapir på. Når det er koldt kan du nulre det fra hinanden meget nemt med fingrene. Knus makronerne heri.

Samling af æblekagen (en stor eller 4 små portionsglas):

 1. Rasp i bunden, så et lag æble, endnu et lag rasp, endnu et lag æble, og på toppen flødeskum. Giv evt. desserten et lille fint drys rasp på toppen til pynt. Tip: lad gerne den samlede dessert trække et par timer i køleskab, og giv den så flødeskum på toppen lige inden servering.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering