Home Desserter Black Magic Cake – Hverdagsro’s version

Black Magic Cake – Hverdagsro’s version

Black Magic kage

Black Magic kagen er blevet utrolig populær herhjemme og du er garanteret stødt på billeder af den på de sociale medier. Her på Hverdagsro hopper vi da selvfølgelig også med på bølgen, med en lækker portionsanrettet variant!

Jeg lavede lidt research, og det sjove er, at kagen her i Danmark er blevet synonym med en chokoladekage der lægges sammen med en chokoladecreme, og dernæst pyntes helt overvældende og dekadent med alverdens frugter, bær og flydte chokolader. Ser man opskrifter på Black Magic kager fra USA (hvor kagen stammer fra) så består pynten som regel blot af et lag ganace og et drys af f.eks. sølvkugler eller krymmel. Men herhjemme er vi altså gået all-in på pynten, og det ser altså også super flot ud. Fælles for alle Black Magic kagerne er, at de er svampede og lækre.

Black Magic kage

Min version af Black Magic kagen er i portionsanretninger i stedet for én stor kage.

Tip: Ønsker man en stor rund kage (springform 22 cm i diameter) i stedet for, skal man gange opskriften op med 2, og bage 2 kager der så lægges sammen.

Kagen kan sagtens bages dagen i forvejen, og så bare pyntes af før servering.

 

 ♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Black Magic Cake

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 100 g hvedemel
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk natron
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt
  • 50 g kakao
  • 200 g sukker
  • 1 æg
  • 1,25 dl espresso eller stærk kaffe
  • 0,5 dl neutral madolie
  • 1,25 dl mælk
  • 0,5 tsk eddike

Chokolade creme (ganace):

  • 100 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde

Pynt: F.eks. jordbær, blåbær, hindbær, ribs, citronmelisse, Toffifee chokolade, chokoladekringler

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180 grader (uden varmluft). Smør en firkantet bageform ca. 20 x 20 cm med olie eller smør, og drys alle sider med mel. Ryst overskydende mel af.

  2. Bland i en skål for sig mælk og eddike (hjemmelavet kærnemælk). Sæt det til side.

  3. Bland alle de tørre ingredienser godt. Lav et hul i midten af blandingen, og heri hælder du madolie, æg, kaffe og kærnemælk. Bland til alt er godt mixet.

  4. Fyld dejen i formen, og bag den ved 180 grader i ca. 30-40 minutter. Test med en stegenål eller strikkepind om den er gennembagt. Lad kagen afkøle helt på en rist.

Lav din chokolade creme (ganace):

  1. Hak chokoladen fint.

  2. Opvarm piskefløden til kogepunktet, tag den af varmen, og hæld chokoladen i. Bliv ved med at røre til chokoladen er smeltet, og cremen er ensartet. Sæt cremen i køleskab, og brug den først når den er helt kold.

Samling af din Black Magic kage:

  1. Skær kanterne af kagen, så du har en ensartet firkant at arbejde med. Skær den nu 2 gange på hver led, så du får 9 firkanter der alle har samme størrelse. Du skal kun bruge de 8, så den sidste er smagsprøven 🙂

  2. Læg 4 firkanter ved siden af hinanden. Smør et lag chokoladecreme på hver. Dæk med de andre 4 firkanter, der ligeledes dækkes af chokoladecreme. Herover lægger du din top pynt på kagerne (jordbær, blåbær, hindbær, chokoladekringler, etc.)

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment