Home Desserter Panna Cotta med passionsfrugt

Panna Cotta med passionsfrugt

Panna cotta med passionsfrugt

Panna cotta er et smukt navn på en meget enkel og smuk italiensk dessert. Det betyder såmænd bare kogt fløde (panna=fløde, cotta=kogt) og det er jo italiensk mad i en nøddeskal – selv noget helt enkelt bliver til noget fantastisk skønt!

Min version af panna cotta er den helt klassiske, hvor der ikke tilsættes mere end højst nødvendigt. Jeg valgte denne gang at beholde vaniljekornene i min (det er de små mørke “pletter” der ses gennem den gule passionsfrugtsauce), men traditionelt er der ikke vaniljekorn i. For at undgå kornene tilsættes vaniljestangen enten hel når fløden koges (og tages op igen bagefter), eller flødemassen sigtes gennem et klæde inden den hældes i portionsglas.

Panna cotta med passionsfrugt

En af de helt store fordele ved denne dessert er, at man laver den i forvejen – meget gerne dagen før. Det betyder at der kun er tilbage at anrette på selve dagen – så bliver det næsten ikke lettere!

Passionsfrugtsaucen hældes over panna cottaen lige inden servering.

Buon Appetito!

 ♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Panna Cotta med passionsfrugt

Lav desserten dagen før den skal bruges (eller minimum 4 timer før) så den når at stivne og blive helt kold.

Antal 3 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Panna cotta:

 • 0,5 dl mælk
 • 3 blade husblas
 • 2,5 dl piskefløde
 • 1 vaniljestang
 • 50 g sukker

Passionsfrugt sauce:

 • 4 passionsfrugter
 • 75 g sukker

Sådan gør du

Passionsfrugt sauce:

 1. Halvér passionsfrugterne, og skrab al "indmaden"ud og ned i en lille gryde.

 2. Tilsæt sukker, og lad det hele varme op til kogepunktet.

 3. Når det koger tager du det af varmen, og hælder det over i en beholder gennem en si, så kernerne sies fra. Sæt beholderen i køleskab. Du kan også vælge at beholde nogle af kernerne i - det er smag og behag om man kan lide dem!

Panna cotta:

 1. Læg husblassen i blød i koldt vand 5-10 minutter.

 2. Hæld mælken i en lille gryde, og sæt den til side.

 3. Flæk vaniljestangen, og tag kornene ud. I en ny lille gryde hældes fløde, sukker og vaniljekorn, og blandingen varmes op så det koger. Sluk for varmen.

 4. Varm mælken op (i den anden gryde) - det skal ikke koge. Når det næsten er på kogepunktet tager du gryden af varmen, vrider husblassen og rører den i den varme mælk under konstant omrøring.

 5. Rør mælkeblandingen i flødeblandingen - rør godt!

 6. TIP: Hvis du ikke bryder dig om vaniljekornene i din panna cotta, sigtes den gennem et klæde eller en finmasket si inden du hælder den i portionsglas.

 7. Hæld den flydende masse i 3 portionsglas, og sæt dem i køleskab. De skal ikke dækkes til i første omgang da de så vil danne kondens. Dæk dem let til når de er helt kolde.

 8. Lige inden servering hældes passionsfrugt sauce over de kolde panna cottaer. Tip: Passionsfrugt saucen bliver ret tyktflydende i køleskabet, så sæt den ud på køkkenbordet en times tid før, så den når at få stuetemperatur.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering