Home Desserter Vegansk fudge
Vegansk fudge

I hele november er det World Vegan Month. Det markeres selvfølgelig her på Hverdagsro.dk i samarbejde med bloggerfællesskabet Blogers By Heart, hvor danske madbloggere hver dag i denne måned har kastet sig over spændende og lækre veganske retter.

Her på Hverdagsro er vi i det søde køkken, hvor vi har kreeret en opskrift på den lækreste silkebløde veganske fudge, tilsat delikate små kicks af hakkede pistacienødder. En rigtig sød og blød himmerigsmundfuld til en kop god kaffe! Servér den som dessert eller til aftenkaffen.

Men hvad er vegansk mad egentlig?  Vegansk mad er mad uden nogen form for animalske fødevarer. Dvs. det indeholder hverken kød, æg, mælk, honning eller andre former for ingredienser der stammer fra dyreriget. Jeg må indrømme, at som barn af “den gamle skole” bliver jeg jo sådan lidt småskeptisk når jeg hører om ingredienser som soya mælk, tofu og lignende. Men jeg må sige at jeg hver gang bliver positivt – som i mega positivt! – overrasket over hvor lækkert det smager! Fudgen her er ingen undtagelse, og selvom ingen i vores familie er veganere, så kunne jeg klart se mig selv lave den igen.

Vegansk fudge

Hvis du har lyst til at prøve flere skønne veganske retter, skulle du tage et kig ind på nogle af de andre madbloggere fra Bloggers by Heart, der også har bragt opskrifter på spændende veganske retter her i november:

Linemailis.dk
Mariesilje.dk
Madfilosofie.dk
moniamagdalena.com
glutenfriforbegyndere.dk
lisesommerlund.dk
berlinblog.dk

jeg håber du ligesom jeg får mod på at kaste dig ud i flere lækre veganske madeksperimenter!

♡ 1000 tak fordi du læste med på Hverdagsro i dag ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Vegansk fudge
5 fra 1 stemme
Udskriv opskrift

Vegansk Fudge

Køkken Vegansk
Tilb. tid 10 minutter
Køletid 2 timer
Antal 9 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 3 spsk vegansk margarine
  • 3 dl flormelis
  • 0,5 dl kakao
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 0,5 dl soya mælk
  • 1 dl hakkede pistacienødder (usaltede)

Tilbehør:

  • Frisk frugt eller bær

Sådan gør du

  1. Placér en skål over vandbad, og fyld margarine, flormelis, kakao, vanilje og soya mælk heri. Varm det op under omrøring indtil massen er helt lækker og glat.

  2. Vend derefter de hakkede pistacie nødder i.

  3. Fór en firkantet form (min var ca. 10 x 15 cm) med bagepapir, og hæld massen heri.

  4. Sæt i køleskab i minimum 2 timer, til massen er har sat sig og er stivnet. Giv den 10-15 minutter til sidst i fryseren, inden du skærer fudgen ud i firkanter. Servér straks, og så længe den stadig er iskold.

  5. Servér til en god kop kaffe, og pynt med friske bær eller frugt.

Du vil måske også kunne lide

7 comments

Avatar
Lise 12. november 2018 at 11:39

Det lyder rigtigt lækkert Tina! Fedt at du eksperimenterer med det veganske køkken 😀

Du skriver vegansk margarine? Er det naturlig smørbar du har brugt?

Kærlig hilsen Lise

Reply
Avatar
Tina 12. november 2018 at 19:37

Hej Lise
Jeps, det er Narturli’ smørbar! Kh Tina

Reply
Avatar
Anne Sofie Kjeller Larsen 16. november 2018 at 13:03

Det ser lækkert ud 🙂

Reply
Avatar
Tina 17. november 2018 at 9:00

1000 tak 🙂

Reply
World vegan month - Madserie - LineMailis 28. september 2019 at 21:32

[…] du indlægget World Vegan Month Berlin. Afsnit 8// Tina fra Hverdagsro.dk har delt opskriften på Vegansk Fudge. Afsnit 9// LiseSommerlund.dk har delt indlægget Den veganske madpakke – Glutenfri svampe […]

Reply
Avatar
Oskar 31. oktober 2019 at 20:32

Sjov og anderledes opskrift på fudge – tak Tina 🙂

Reply
Avatar
Tina 3. november 2019 at 11:01

1000 tak Oskar! 🙂

Reply

Leave a Comment