Home Desserter Rocky Road – med sødt og salt

Rocky Road – med sødt og salt

Rocky Road

Rocky Road er en skøn amerikansk opfindelse. Det er – helt enkelt – smeltet chokolade der fyldes med masser af gode sager, stivner og skæres ud i passende stykker. Teksturen bliver dejlig rustik, og lever godt op til sit navn. Faste ingredienser i en omgang Rocky Road er altid nødder og skumfiduser, men ellers kan man variere fyldet præcis som man har lyst til.

Rocky Road

Jeg kan rigtig godt lide kombinationen af sødt og salt, og derfor laver jeg Rocky Road med salte peanuts. Det er et match made in heaven! Rocky Road er den perfekte lille hjemmelavede dessert, og serveret med en espresso er det et perfekt punktum efter en lækker middag.

Jeg fik 16 stk ud af nedenstående portion – de kunne sagtens laves mindre alt efter hvad man synes.

Tip: Skulle der – mod forventning! – være nogen tilbage i skålen kan du hakke disse groft og røre dem i en blød vaniljeis – frys det ind og du har den lækreste Rocky Road Ice Cream!

Rocky Road

 

♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Rocky Road

- med salt og sødt

Køkken Amerikansk
Tilb. tid 15 minutter
Køletid 2 timer
Antal 16 stykker
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade (jeg brugte en mørk Carletti)
  • 1,5 dl salte peanuts (eller mandler / pistacienødder el.lign.)
  • 12-13 stk Dumle
  • 3 dl mini skumfiduser

Sådan gør du

  1. Smelt chokoladen over vandbad.

  2. Mens det smelter skærer du hver Dumle i 3 stykker, og måler peanuts og skumfiduser af. Tip: kan du ikke få mini skumfiduser, så brug de almindelige store der så klippes i ca. 4-5 stykker hver.

  3. Når chokoladen er smeltet rører du fyldet i til det hele er godt blandet.

    Rocky Road - blanding
  4. Fyld det i en (firkantet) form der er foret med bagepapir, og sæt det i køleskab i minimum 2 timer. Den kolde blanding skæres herefter i passende størrelser, og sættes tilbage på køl til de skal spises.

  5. Skulle der (mod forventning) være nogen tilbage skal de opbevares køligt.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering