Home Desserter Æblegrød – den gode gammeldags slags

Æblegrød – den gode gammeldags slags

Æblegrød

Vi har et gammelt æbletræ i haven. Sorten er en slags madæbler, så de er ikke gode til bare at spise. Men til al form for madlavning er de helt fantastiske. I år bugner træet af æbler, så det er bare med at få lavet nogle gode sager ud af det.

Æblegrød er en superskøn dessert fra mormorskuffen. Da jeg var barn fik vi det som dessert med mælk på, men det egner sig også helt fantastisk med en skefuld græsk yoghurt til og drysset med lidt müsli. Eller serveret med en kugle vaniljeis til – gerne mens grøden stadig er lidt lun. Både smag, duft og farve er helt fantastisk i en klassisk æblegrød, og det er supernemt at lave. Grøden er i øvrigt også den du bruger som basis i en gammeldags æblekage med flødeskum og æblekagerasp.

Andre skønne opskrifter med æble:

Æbleflæsk
Amerikansk Apple Pie

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Æblegrød

- den helt klassiske slags med vanilje

Samlet tid 20 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1 kg æbler (gerne madæbler)
  • 75 g sukker
  • 1 dl vand
  • 1 stang vanilje (eller 1 tsk vaniljeekstrakt)

Sådan gør du

  1. Skræl æblerne og skær dem i tynde både, der fyldes i en gryde sammen med vand.

  2. Kog æblerne i ca. 5 minutter, og tilsæt så sukker og kornene fra vaniljestangen. Tip: Lige for tiden er vaniljestænger voldsomt dyre, så jeg har denne gang i stedet brugt vaniljeekstrakt fra tube. Jeg synes selv resultatet blev fint!

  3. Lad æblerne koge videre for svag varme i endnu 5-10 minutter, til grøden har den rigtige konsistens. Ikke alle æbler er lige villige til at koge ud, så du kan evt lige give det en tur med stavblenderen til sidst for at få bugt med de sidste æblestykker. Det er bedre end at koge grøden for længe, da den så vil miste sin fine lyse farve.

  4. Afkøl grøden og spis den med f.eks. mælk på, græsk yoghurt eller en kugle vaniljeis. Grøden er også helt perfekt i en gammeldags æblekage med flødeskum og æblekagerasp / granola.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering