Home Desserter Lun rabarberkage med låg

Lun rabarberkage med låg

Lun rabarberkage med låg

Her i højsæsonen for rabarber kan man vist ikke få for mange opskrifter samlet sammen, hvor man kan bruge de skønne røde stængler. Jeg har i hvert fald mange, og jeg bruger dem flittigt her i sommersæsonen, hvor haven bugner af rabarber.

Rabarber

Denne rabarberkage med låg lærte jeg at lave for mange år siden, da jeg arbejde på en restaurant. Det var faktisk en af vores faste retter på menukortet året rundt, men lavet med en æblekompot. Men om sommeren blev æblerne altså udskiftet med dejlige rabarber, og retten blev til lun rabarberkage med låg. På restauranten serverede vi den som oftest med enten 38% creme fraiche eller flødeskum til, men jeg synes sagtens man kan bruge en lidt mere kalorielet creme i stedet for den fuldfede. Men flødeskum eller vaniljeis er altså også et hit!

LÆS OGSÅ: Opskrift på gammeldags rabarbertrifli

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Lun rabarberkage med låg

Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Rabarberkompot:

  • 300 g rabarber
  • 100 g sukker

Låg:

  • 2 æg
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 3 spsk sukker

Tilbehør:

  • græsk yoghurt, flødeskum eller vaniljeis

Sådan gør du

  1. Start med at lave en rabarberkompot:

  2. Skyl og rens dine rabarber og snit dem i stykker på 1-2 cm tykkelse.

  3. Fyld dem i en gryde sammen med sukker og varm op. Når blandingen koger skruer du ned på lavt blus, og lader det boble stille videre til rabarberne trevler og der ikke er flere rabarberstykker i. Rør i det af og til, så det ikke sætter sig på bunden.

  4. Lad kompotten køle lidt af, og fordel den så i 4 ovnfaste små skåle.

  5. Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne helt lyse med sukkeret og vaniljepulveret, til sukkeret er helt opløst.

  6. I en anden skål pisker du hviderne helt stive. Vend hviderne forsigtigt i blommerne, og fordel cremen henover rabarberkompotten i de 4 skåle.

  7. Bages ved 200 grader i ca. 5-8 minutter, til overfladen er fint lysebrun.

  8. Serveres straks, med iskold græsk yoghurt eller flødeskum til. Alternativt smager vaniljeis også fantastisk til.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment