Home Desserter Rabarbertrifli
Rabarbertrifli

Sommeren er over os, og ude i min have bugner rabarberplanten lige nu af de skønneste dybrøde stængler. Satte man sig ned ved siden af planten er jeg næsten sikker på at man med det blotte øje ville kunne se den gro – det går bare så stærkt lige nu.

Rabarbertrifli er én af de rigtig gode gamle klassikere i vores danske køkken. Alene navnet – trifli – leder tankerne hen på barndommens desserter. Der er noget rigtig hyggeligt og lidt mormoragtigt over desserten, og den smager da også helt fantastisk skønt af sol og sommer. Der findes mange forskellige måder at tilberede trifli på; nogle er med flødeskum, andre med en blanding af flødeskum og græsk yoghurt. Versionen her er med en hjemmelavet kold creme, og indtaget en varm sommeraften på terrassen er det en lille bid af himlen.

Rabarbertrifli laves i god tid i forvejen, og skal yderligere hvile en time i køleskab inden servering, hvilket gør den til en helt perfekt gæstedessert uden stress og jag!

 

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Rabarbertrifli

Køkken Dansk
Forb. tid 20 minutter
Hviletid på køl 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Rabarber kompotten:

 • 300 g rabarber
 • 70 g sukker
 • 0,5 dl vand
 • 2 tsk kartoffelmel (+ lidt vand)

Creme:

 • 2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
 • 3 spsk sukker
 • 1 spsk maizena
 • 2,5 dl mælk
 • 2,5 dl piskefløde
 • 0,5 vaniljestang (kornene heraf)

Øvrigt:

 • 100-150 g makroner

Sådan gør du

 1. Start med at koge kompotten i god tid, da den skal blive helt kold - gerne et par timer i forvejen.

 2. Skyl rabarberne og snit dem i stykker á ca 1 cm.

 3. Hæld rabarberne i en gryde sammen med vand og sukker, og varm op. Når det koger skruer du ned på lavt blus, og lader det småkoge til rabarberne er møre. Lav en jævning af kartoffelmel og lidt vand, og rør det i blandingen. Køl af.

 4. Lav cremen ved at røre æggeblommer, sukker og maizena sammen i en lille gryde. Tilsæt mælk og vaniljekorn. Varm op ved middel varme mens du pisker. Cremen er færdig når den er blevet tyk. Køl af i køleskab.

1 time før servering:

 1. Pisk fløden til flødeskum og vend den kolde creme heri. Tip: Rør godt i den kolde creme først, så den bliver blødere og nemmere at fordele i flødeskummet.

 2. Knus makronerne.

 3. Anret triflien i portionsglas, ved at samle det i lag fra bunden af: rabarberkompot + knuste makroner + creme + rabarberkompot + knuste makroner + creme (på toppen).

 4. Lad de samlede triflier hvile tildækket i køleskabet i en time inden servering. Pynt med f.eks. frisk mynte, friske spiselige blomster eller hakkede mandler.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering