Home Desserter Hindbær tiramisu

Hindbær tiramisu

Hindbær tiramisu

Jeg er vild med hindbær. Ja, jeg tror faktisk at det er mit yndlingsbær ud af alle. Jeg bruger derfor hindbær ved enhver given lejlighed jeg kan finde, og denne gang har jeg brugt de skønne bær i en tiramisu, som jo er en lækker italiensk dessert med bl.a. mascarpone og Savoiardi kager.

Den klassiske tiramisu laves med stærk kaffe, men man kan variere desserten virkelig meget. Nedenfor finder du et par andre varianter vi har lavet i tidens løb, og som også er virkelig lækre:

Tiramisu med granatæblesaft og figner
Tiramisu orange

Hindbær varianten kunne sagtens gå hen og blive en favorit her hos mig 🙂

Er du hindbær fan? Så vil du også kunne lide disse:
Hindbær soufflé
Hindbærsnitter

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Hindbær tiramisu

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1 pakke Savoiardi kager "Ladyfingers" - der skal bruges ca. 12-15 stk
  • 250 g frosne hindbær optøede
  • 3 spsk sukker
  • 0,5 dl. Grand Marnier
  • Creme:
  • 250 g mascarpone
  • 3 æg
  • 2 dl. flormelis
  • 0,5 tsk vanillesukker
  • 2 dl. piskefløde
  • Pynt:
  • Friske hindbær eller hakkede nødder

Sådan gør du

  1. Start med at lave hindbærblandingen. Blend de optøede hindbær med Grand Marnier og sukker.
  2. Vend kagerne enkeltvis i blandingen, læg dem på en tallerken, og hæld til sidst det resterende hindbærmix over. Lad dem stå og hvile lidt.
  3. Imens laver du cremen.
  4. Pisk æggeblommerne med flormelis og vanilje, og tilsæt mascarpone.
  5. Pisk æggehviderne stive i en skål for sig.
  6. Pisk fløden til skum i en skål for sig.
  7. Vend både fløde og æggehvider i cremen.
  8. Find 4 stk portionsglas (Tip: Jeg bruger som regel brede whiskey glas), eller et lille fad.
  9. Læg nu skiftevis et lag kager, og et lag creme. Start med kagerne, og afslut på toppen med creme. Der skal blive 3 lag kager i alt.
  10. Hvis du laver desserten i whiskeyglas, passer det i størrelse med at du halverer hver kage, så den får en passende længde. Det gøres lettest med en saks.
  11. Sæt desserterne på køl i 3-4 timer inden servering.
  12. Pynt med friske hindbær eller hakkede nødder.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering