Home Desserter Rabarbergrød
Rabarbergrød

Jeg er vokset op med rabarbergrød. Sådan som jeg husker det, var rabarbergrød nok nærmest den dessert vi fik oftest i mit barndomshjem. Min mor omtalte altid rabarbergrød i flertal: “Skal du have flere grød?”. Det forstod jeg vist aldrig helt 🙂  Men det er jo en skøn dessert – uanset ental eller flertal – og er man så heldig selv at have rabarber i haven er det jo både billigt og nemt. Der gik godt nok mange år før jeg lavede rabarbergrød selv; nok mest fordi jeg ligesom havde fået nok hjemmefra, men min mand eeeeelsker det, og havde i denne omgang sukket efter det i ugevis. Så i dag skulle det være! Her kommer opskriften.

Tip: Den bliver kønnest hvis den laves med de røde vinrabarber (eller jordbærrabarber); ellers kan den godt blive en anelse kedelig i farven.

Andre lækre opskrifter med rabarber:
Ymerfromage med rabarber granita
Rabarbersorbet

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Rabarbergrød

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 0,5 dl. vand
  • 150 g sukker evt. rørsukker
  • 1 vanillestang
  • Evt. 1 sjat Nonoxal

Sådan gør du

  1. Skyl rabarberne (de skal helst være så røde som muligt), og snit dem i stykker á ca. 1-2 cm.
  2. Put dem op i en gryde sammen med vand, sukker, korn fra vanillestangen samt selve vanillestangen, og bring det til kogepunktet. Skru ned på helt lavt blus, og lad det simre ca. 30 min. Fjern vanillestangen. Jævn evt. grøden med ca. 1 skefuld Maizena rørt op i lidt vand (det er ikke sikkert det er nødvendigt).
  3. Tilsæt evt en lille sjat (ca. 1 spsk) Nonolax, som gør at du ikke får syrefornemmelsen på tænderne når du spiser grøden.
  4. Hæld det op i en skål og lad det blive helt koldt inden servering.
  5. Serveres med mælk, eller en blanding af mælk og piskefløde.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering