Home Hovedretter Forloren Hare
Forloren hare

Lige så godt som ungerne hjemme hos os kan lide avancerede moderne og smarte retter, lige så hjertens glade er de når de gode gamle mormorretter kommer på bordet. En af de retter der altid stor-hitter er forloren hare. Sådan en rigtig god gammeldags én af slagsen, serveret med kogte kartofler og gulerødder og en brun sovs til. Og så lige en klat ribsgelé (eller vindruegelé, bare fordi det tilfældigvis lige var det vi havde stående i skabet denne gang).

Mange søder sovsen til forloren hare en smule med ribsgeléen når sovsen laves. Hos os er det ikke alle i familien der bryder sig om en sød sauce, så vi serverer altid bare geléen ved siden af.

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Forloren hare

- mormormad når det er bedst

Køkken Dansk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 55 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 250 g hakket oksefars
  • 250 g hakket svinefars
  • 5-6 små kogte kartofler
  • 1 lille løg
  • 1 æg
  • 1 dl grønsagsbouillon
  • 1 spsk rasp
  • salt, peber
  • 1 pakke bacon i strimler
  • 2 dl bouillon (til bagningen)

Til sovsen:

  • 2 dl mælk
  • madkulør
  • 2-3 spsk hvedemel
  • salt, peber

Tilbehør:

  • Kogte kartofler og gulerødder
  • ribsgelé el.lign.

Sådan gør du

  1. Mos de kogte kartofler med en gaffel.

  2. Bland alle ingredienserne til farsen: oksefars, svinefars, finthakket løg, mosede kartofler, æg, bouillon, rasp, salt og peber.

  3. Form farsen til et aflangt farsbrød i et ovnfast fad (der evt lige smøres lidt i bunden).

  4. Flet nu baconstrimlerne rundt om farsbrødet, så det mere eller mindre dækkes.

  5. Forvarm ovnen til 225 grader (ingen varmluft) og bag farsbrødet i 15 minutter.

  6. Hæld de 2 dl. bouillon ved, skru ned på 160 grader, og bag videre i 30-40 minutter.

  7. Hæld bouillonen fra fadet over i en gryde, og tilsæt her de 2 dl mælk.

  8. Varm op. Mix en jævning af mel og vand, og rør den i. Varm op under omrøring til saucen tyknes. Tilsæt madkulør og smag til med salt og peber.

  9. Servér med kogte kartofler og gulerødder, og gerne lidt ribsgelé.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment