Home BrødopskrifterBoller Spinatboller

Spinatboller

Spinatboller

Hjemme hos os er er skolen startet i dag for yngstebarnet der går i 5. klasse. En lang og dejlig juleferie er slut, men hverdagen starter heldigvis blødt ud med en kort uge på bare 2 skoledage. Skolestart betyder også madpakker – de har haft ferie så længe, at jeg i går næsten glemte at få madpakken smurt! Man er kommet helt ud af rutinen!

Herhjemme er det ret sjældent at vores unger får den slags rugbrødsmadder med i skole, som jeg selv voksede op med til frokost hver dag i rigtig mange år. De gider ikke rigtig spise det, og jeg må indrømme at jeg heller ikke selv synes det er særlig spændende at smøre klemmer med leverpostej eller et fladt stykke pålæg. Men det er nok bare mig 🙂 Der er heldigvis masser af andre spændende, lækre og sunde alternativer. Søger man på “madpakke idéer” på nettet, så bugner det af inspirerende billeder og idéer, så der er bare om at komme i gang.

Jeg har i dag fået bagt lækre spinatboller, som skal i madpakkerne i morgen, og måske fryses ned så der også er noget klar til den kommende uge. Dejen til spinatboller har en helt vild lysegrøn farve, men farven damper noget af under bagningen.  De bagte boller er også grønne – det ses desværre ikke så godt på billedet (mit kamera havde svært ved at fange farven!) Jeg har udover spinat også tilsat lidt kogte kartofler, så bollerne kan holde sig endnu mere fugtige, bløde og lækre.

 

Andre opskrifter på sunde boller til madpakken:
Rustikke grønsagsboller
Frokostboller med skvalderkål

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Spinatboller

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 1 time 35 minutter
Antal 12 stk
Forfatter Tina

Ingredienser

 • 50 g gær
 • 3 dl håndvarmt vand
 • 1 spsk salt
 • 0,5 dl rapsolie (eller anden neutral madolie)
 • 3 håndfulde frisk spinat
 • 1 dl kogende vand
 • 200 g kogte kartofler (ca. 2-3 stk)
 • 2 dl durummel
 • 7 dl hvedemel

Sådan gør du

 1. I en høj røreskål: Mix den friske spinat med 1 dl. kogende vand, og blend til det er en jævn masse. Tilsæt de kogte kartofler og blend dem ind i massen Sæt til side.

 2. Opløs gæren i det håndvarme vand, og tilsæt salt og rapsolie.

 3. Tilsæt spinatblandingen.

 4. Tilsæt durummel.

 5. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, til dejen er lækker og smidig. Nu skal den hæve tildækket i ca. 1 time til dobbelt størrelse.

 6. Formes til ca. 11-12 boller. Dejen vil efter hævning være rimeligt fugtig (pga. spinat og kartofler) - lad være med at ælte mere mel i, put bare lidt mel på bordet så dejen bliver til at arbejde med.

 7. Lad bollerne efterhæve på pladen i ca. 20 minutter (dæk dem med et rent viskestykke).

 8. Dryp dem med vand inden bagning.

 9. Bages ved 200 grader i ca. 25 minutter (uden varmluft)

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering