Vi nyder at grille på terrassen i disse dage, hvor sommervejret er så skønt. I går blev det til en gang lækre grillede jomfruhummer, som vi fik med en lækker vandmelonsalat og et groft landbrød.
Grillede jomfruhummer er faktisk noget af det nemmeste at lave, så aftensmaden kan stå klar på kort tid. Indrømmet, der er ikke voldsomt meget kød på en jomfruhummer, så beregn gerne (alt efter størrelse) 3-5 stk pr person. Men de smager altså forrygende, og der er bare noget ekstra lækkert ved at servere de skønne hele skaldyr. Hos os gjorde vi det ekstra nemt i går, og brugte en færdigblandet kryddersmør. Man kan selvfølgelig også sagtens røre en lækker én selv, men i en snæver vending virker de færdigrørte altså også helt fint!
Som tilbehør til grillede jomfruhummer og skaldyr i det hele taget passer en vandmelonsalat helt fantastisk, og jeg serverer typisk den fremfor en grøn salat netop her. Den lette sødme fra vandmelonen går som hånd i handske med smagen på jomfruhummer – prøv selv!
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Grillede jomfruhummer med vandmelonsalat
Ingredienser
- 16-20 jomfruhummer (beregn 3-5 stk pr. person alt efter størrelse)
- 1 bakke hvidløgssmør (jeg brugte Kærgårdens hvidløg/ramsløg variant)
- friskkværnet sort peber
Salat:
- 0,5 vandmelon
- 15-20 sorte oliven
- 1 bæger salatost i tern (eller feta)
Tilbehør:
- groft landbrød
Sådan gør du
-
Giv jomfruhummerne et snit ned langs hele ryggen, og fjern den mørke "tråd" (det er tarmen).
-
Fold ryggen lidt ud, og fyld revnen med kryddersmør.
-
Læg jomfruhummerne i en grillbakke (den behøves ikke blive smurt først), kværn sort peber henover, og sæt bakken på grillen og læg låg på grillen. Lad dem grille ca. 6-7 minutter - så er de klar.
Salat:
-
Skær vandmelonen i tern, og bland med salatost i tern og oliven. Der skal ikke dressing til.