jeg er sikker på at der er andre end mig, der tydeligt husker dengang en rejecocktail var den mest populære forret man kunne forestille sig. Jeg arbejde på en restaurant i slut 80’erne, og 2 ud af 3 forretter der blev langet over disken må have været rejecocktails.
Og det er da faktisk også synd og skam, at rejecocktailen har fået sådan et lidt “retro ry”, for det er stadig en lækker forret, og meget enkel at lave. Det er dybest set bare salat, rejer, og så en Thousand Island agtig dressing som du rører selv. Og tilsammen er det noget af et match made in heaven.
Hvis man vil opdatere den gamle klassiske rejecocktail en smule, kan man vælge at tilsætte forskellige andre ting til salaten, som f.eks.:
- Mango
- Melon
- Grønne asparges
- Avocado
- Marinerede champignons
- … eller meget andet godt der passer til rejer
Man kunne også vælge at opdatere den helt med f.eks. en asiatisk eller indisk variant – mulighederne er mange.
Opskrifter på andre lækre forretter:
Gravad laks
Champignons a’la Hverdagsro
Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Rejecocktail - den helt klassiske
Ingredienser
- 300 g rejer (vælg rejer af en god kvalitet)
- 1 salathoved (iceberg / krølsalat el.lign.)
- 1 citron
- 1 bundt dild
- evt. ekstrapynt (granatæblekerner, lime etc)
- evt. flutes
Lækker hjemmerørt dressing:
- 1 dl. mayonnaise (let)
- 1 dl. græsk yoghurt 2%
- 2 spsk ketchup
- 1 spsk hvidvinseddike, æbleeddike el.lign.
- 1 tsk akacie honning
- 1-2 stk finthakkede agurker (kan udelades)
- 1 tsk finthakket rødløg
- 0,5 spsk HP sauce
- salt, peber
Sådan gør du
-
Snit salaten fint, og fordel den i bunden af 4 glas (ca. en lille håndfuld i hver).
-
Fordel rejerne ligeligt ovenpå.
-
Pynt glassene fint af med citron, dild og evt. andet pynt.
-
Dressing: Rør alle ingredienser sammen, og servér dressingen ved siden af i en lille skål.
-
Server evt. med en skive flute til.
Få de sidste nye opdateringer fra bloggen på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN.