Home Jul Leverpostej

Ingen jul uden en hjemmelavet leverpostej hjemme hos os. Vi laver det aldrig på andre tider af året, men det hører simpelthen til når det er jul. Og ikke bare smager det fantastisk skønt; det er også en rigtig hyggelig juleting som alle i familien samles om at lave herhjemme. Lige fra børnene var små, har det været deres job sammen med deres far at stå for leverpostejen. Jeg skal nok hakke løg osv., men selve det “hårde arbejde” det er noget de står for.

Niels laver leverpostej

Opskriften stammer oprindeligt fra min svigermor. Hun vejede aldrig noget af, men tog sådan et drys et det ene og en sjat af det andet – og resultatet blev skønt! For mange år siden gik min mand så i køkkenet sammen med hende, og møjsommeligt fik han vejet og målt alle hendes “slump mål”, og det kom der denne opskrift ud af, som vi har brugt lige siden. Jeg tror min svigermor kigger ned fra sin lille sky hvert år til jul, og glæder sig over vores postejer 🙂

Modsat mange andre leverpostejs opskrifter hakker man kun leveret en enkelt gang i denne. Og den skal ikke tilsættes hverken ansjoser, sardiner eller andre “ekstra” smagsforstærkere.

Vi bager som regel en enkelt leverpostej eller 2 med det samme, og fryser så resten ned rå, så de er klar til at bage når man får lyst. Vi sætter så den frosne leverpostej i ovnen (i vandbad) og bager den ved 200 grader i en god times tid.

Se alle de andre skønne juleopskrifter lige her

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Leverpostej

Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 4 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 815 g lever
 • 500 g spæk
 • 180 g løg
 • 50 g mel
 • 3 æg
 • 25 g salt
 • 10 g sort peber
 • 3,5 dl. mælk

Sådan gør du

 1. Skær lever og spæk i mindre tern.
 2. Del løgene i kvarte.
 3. Kør lever og spæk gennem kødhakkeren, enten på en køkkenmaskine eller brug en gammeldaws én med håndsving. Begge dele fungerer lige fint.
 4. Dernæst kører du løgene igennem.
 5. Tip: For at få det sidste ud af maskinen, kører du til allersidst et rullet stykke bagepapir ned i maskinen. Det vil skubbe resten ud, og det er let at hive bagepapiret ud til slut sammen med kniven.
 6. Rør resten af ingredienserne i, og fordel blandingen i folieforme.
 7. Frys dem gerne ned i rå tilstand, og bag dem ud når du har lyst. Når du bager dem, skal du sætte dem i et fad hvor der er hældt noget vand i. Du kan sagtens sætte dem ind i en kold ovn, og så varme op.
 8. Bagetid:
 9. Optøet leverpostej: 1 time i vandbad ved 200 grader
 10. Frosset leverpostej: 1,25 - 1,5 time i vandbad ved 200 grader.

 

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering