Home MormormadBagværk Pistacie kringle
Pistacie kringle

Jeg havde et godt stykke tid haft noget dessertmasse med pistacie liggende i spisekammeret, og det var ved at være tid til at det skulle bruges. Jeg brugte det som et alternativt fyld i en kringle, som egentlig bare er det samme som snegle der ikke bages individuelt men hvor de hænger sammen. Sådan i korte træk! Massen jeg brugte var den almindelige dessertmasse med pistacie fra Odense*.

Pistacie kringle

Kringlen får en dejlig smag af pistacie og et fint grønt mønster indeni. Den bliver ret stor, så du kan sagtens halvere portionen hvis kagen bare er til en hyggeaften med familien. Den smager allerbedst nybagt.

* Bemærk: Indlægget er ikke reklame eller nogen måde sponsoreret.

 

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Pistacie kringle

Antal 8 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Dej:

  • 2 dl mælk
  • 2 dl vand
  • 100 g smør
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 700 g hvedemel
  • 3 tsk kardemomme
  • 1 tsk fint salt 50
  • 50 g sukker

Fyld:

  • 400 g pistaciemasse (2 pk.) Jeg brugte Odense Dessertmasse med pistacie
  • 1 håndfuld hakkede pistacienødder

Sådan gør du

Dej:

  1. Smelt smørret i en gryde, og hæld mælk og vand i det smeltede smør.

  2. I en røreskål smuldres gær, og den håndvarme mælkeblanding hældes over.

  3. Tilsæt æg, kardemomme, sukker og salt.

  4. Rør gradvist melet i, til dejen slipper skålen og er smidig. Dæk den til med et viskestykke, og lad den hæve på køkkenbordet en times tid til ca. dobbelt størrelse.

Fyld:

  1. Hak pistacienødderne.

Samling:

  1. Udrul den hævede dej på et stykke bagepapir. Det skal være ca. 30 x 20 cm.

  2. Smør pistaciemassen ud over hele fladen undtagen den yderste cm på den korte led. Denne pensles med lidt mælk. Drys hele fladen med de hakkede pistacienødder.

  3. Nu rulles stykket sammen fra den korte led, så du får en kortere med tyk rulle.

  4. Skær nu "skiver" i dejen á ca. 1,5 cm tykkelse - men hvor du ikke skærer helt igennem - kun næsten. Når hele rullen er skåret folder du skiverne til hver sin side så hveranden er til højre, og hveranden til venstre. Hver skive foldes lidt ud, så "sneglen" ligger fladt.

    Pistacie kringle i ovnen
  5. Mens du varmer ovnen op efterhæver din kringle. Pensl med mælk inden bagning.

  6. Bages ved 200 grader (ingen varmluft)  i 20-30 minutter. Tag den ud når den har fået farve.

    Pistacie kringle
  7. Pynt evt med glasur.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering