Du kender sikkert den berømte salat – Cæsarsalat? Måske har du fået den som frokostret på en café, eller måske har du lavet den selv.
Jeg smagte den første gang i Oxford helt tilbage i starten af 90’erne. Jeg var så vild med det, at min engelske kollega købte et “Caesar salad kit” til mig da jeg skulle hjem. Kittet bestod af små poser med hhv. dressing, croutoner, revet parmesan (eller noget der lignede) og langtidsholdbart stegt bacon der sikkert aldrig havde set en gris – så skulle der sådan set bare tilsættes salat.
I dag foretrækker jeg nu at lave min Cæsarsalat fra bunden af fremfor fra et kit 🙂 Det er nemt at lave, og tager ikke lang tid. Salaten bliver allerbedst når du laver dressingen selv – du finder opskriften herunder. Den hjemmelavede dressing får en lidt mere gullig farve end den købte – og den smager FANTASTISK!
Hvis du vælger at købe din dressing færdiglavet, så vil jeg anbefale at købe den originale fra Cardini’s. Det er bare den bedste – vi har den altid i huset.
Som salat siges det at romaine salat er den salattype der bruges i den originale Caesar Salad, men du kan sagtens bruge det salat du nu har liggende.
Hvidløgscroutonerne kan du også nemt lave selv – du finder opskriften lige her.
Serverer du retten som en let frokostret kan du sagtens nøjes med bare salaten med bacon, og måske et stykke brød til. Hvis du vil spise den som en hovedret serveres der typisk et stykke stegt kylling til.
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Cæsarsalat
Ingredienser
- 1 stort salathoved (evt. romaine)
- 1 pk. bacon i tern (200 g)
- 1 dl. revet parmesan
- 4 stk kyllingebryst
- 2-3 håndfulde hvidløgs croutons
- salt, peber
Dressing:
- 6 stk ansjosfiletter i olie
- 2 fed hvidløg
- 3 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
- 1 tsk dijon sennep
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk olivenolie
- 1 dl rapsolie
- 2 spsk fintrevet parmesan
- sort peber + salt
Sådan gør du
-
Hvis du serverer kylling til, så start med at tilberede denne. Hvis der er skind på starter du med at ridse det. Krydr så kyllingen godt med salt og peber på begge sider, og steg på en pande.
-
På en anden pande rister du dit bacon. Når det er klar lægges det på køkkenrulle så fedtet kan blive drænet bort.
-
Mens kød og bacon steger laver du dressingen:
-
Finthak ansjosfiletter og hvidløg - det skal blive til en ensartet masse så der skal hakkes virkelig godt!
-
I en anden skål pisker du æggeblommerne til en jævn masse. Brug en håndmixer.
-
Rør dijon sennep i æggeblommerne.
-
Pisk ansjosmassen i.
-
Mens du stadig pisker, tilsættes citronsaft og dernæst olivenolie. Når al olivenolien er tilsat fortsætter du med at piske et minuts tid til masse begynder at blive tyk.
-
Tilsæt til sidst rapsolie, og fortsæt med at piske et minuts tid til massen tykner.
-
Til sidst røres parmesanost i, og dressingen er klar. Smag til med friskkværnet peber og lidt salt.
-
I et stort fad placerer du nu nederst salatblade med bacon over. Dryp dressingen over salaten, og øverst hvidløgscroutons. Pynt af med parmesan - det ser godt ud hvis du river det (gøres med en kartoffelskræller eller en urtekniv). Kyllingen serveres ved siden af. Velbekomme!
Få de sidste nye opdateringer fra bloggen på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN.