Home TilbehørDip, pesto, dressing o.lign. Mormordressing
Mormordressing

Alle os der var børn i 70’erne husker garanteret, at salat ikke lige var noget der var på plakaten så tit. Og når det var, så var det som regel om sommeren, salaten var den bløde slags med de store blade, og udover selve salaten var der gerne kun lidt tomater i. Og så dressingen – det var altid (hjemme hos os i hvert fald) den dressing der i dag bedst kendes som Mormordressing. Vi kaldte den vist bare dressing 🙂  Det var før de færdiglavede dressinger indtog supermarkederne, og det var altså bare sådan standard dressingen som man brugte. Og den smagte fantastisk!

Smager fantastisk gør den stadig, og i min verden er det stadig på en helt almindelig salat den hører til. Dvs. ikke noget med krølsalater, rucola eller andet spændende – det skal bare være en helt almindelig én af slagsen.

I min version af mormordressing røres den med eddike. Der er mange der foretrækker at udskifte eddiken med citronsaft, og det smager også fint. Men i min verden hører eddikesmagen med i en klassisk mormor dressing.

Vi fik i dag salaten serveret til en gang frikadeller og nye kartofler.

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Mormordressing

- dressingen som os fra 70'erne voksede op med

Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 3 spsk eddike (helt almindelig lagereddike)
  • 2 spsk sukker
  • 1 dl kaffefløde eller madlavningsfløde

Sådan gør du

  1. Pisk eddike og sukker sammen til sukkeret er opløst.

  2. Bland med fløden.

  3. Dryp dressingen over en gammeldags salat.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering