Home MormormadBagværk Upside Down Cake
Upside down cake

Upside down cake var én af de kager jeg virkelig elskede da jeg voksede op. Jeg tror den kom ind i vores liv engang i midt/slut 80’erne eller deromkring, og jeg syntes simpelthen det var så smart det der med at man vendte bunden opad. Faktisk er det jo så langt fra en ny idé, men det var ikke noget vi rigtigt havde gjort hjemme hos os før. Og så smager kagen jo også super lækkert, med en skøn smag af ananas. Jeg elsker den stadig!

Opskriften her er på den helt klassiske variant som jeg husker den. Man kunne sagtens eksperimentere med andre frugter og bær i stedet for de klassiske ananas og cocktailbær. Jeg kunne f.eks. tænke mig at disse kombinationer også kunne være helt fantastiske:

  • Ferskner (henkogte) i skiver og amarena kirsebær
  • Ananas og kirsebær (fra et glas kirsebærsauce)

Denne gang var den husets yngste der gik i køkkenet og bagte den skønne kage.

Andet godt til ananas fans:
Muffins med ananas og jordbær
Fruit explosion

 ♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Upside Down Cake

- den helt klassiske 80'er favorit

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 125 g smør eller margarine
  • 2 dl sukker
  • 2 æg
  • 2,5 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 0,5 dl ananassaft (fra dåsen)
  • ananasringe
  • cocktailbær

Sådan gør du

  1. Rør det bløde smør/margarine med sukkeret, til det bliver lyst.

  2. Tilsæt æggene et ad gangen.

  3. Tilsæt mel, bagepulver, vaniljepulver og ananassaft.

  4. Fór bunden af en rund springform (ca. 25 cm i diameter). Smør siderne og bunden (papiret) med smør.

  5. Læg ananas skiverne i et pænt mønster på bunden (f.eks. en hel rund skive i midten, og halve skiver rundt i kanten), og fyld et cocktailbær i hvert "hul".

  6. Læg forsigtigt dejen ovenpå.

  7. Bag kagen ved 175 grader (uden varmluft) i ca. 40 minutter.

  8. Lad kagen afkøle i formen, inden den vendes ud. Drys evt med lidt pistacienødder eller lignende.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment