Lakselasagne er en skøn variant af den noget tungere almindelige lasagne. Versionen her er lavet med frisk spinat – man kan alternativt godt bruge den frosne, men så skal den vrides virkelig godt!
Det er en yndlingsret her i huset, og den er virkelig skøn på en travl dag – hvis man har tid først på dagen kan den sagtens lægges sammen, for så bare at ryge i ovnen når spisetiden nærmer sig. Men ellers tager den altså heller ikke meget mere end 15 minutter at lave + bagetid, så masser af tid til alt det andet man skal nå!
Spis den gerne dryppet med grøn Tabasco på.
Andre lækre retter med laks:
Gravad laks
Pizza med laks og grønt
Asiatiske lakseruller
♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡
Lakselasagne
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 pers.
Ingredienser
- Ca. 400 g laks brug gerne en frossen lakseside eller pakker med 4 laksebøffer på frost
- 75 g frisk babyspinat
- 1 pk. lasagneplader
- 1-1,5 l. mælk
- 3-5 spsk mel
- 1 pose revet ost
- salt peber
- evt. revet muskatnød
- 50-100 g smør
Sådan gør du
-
Lav en opbagt sauce ved at smelte ca. 50 g smør i en gryde. Når smørret er smeltet pisker/rører du mel i, til det danner en jævn masse.
-
Tilsæt mælk, og varm op mens du rører hele tiden.
-
Tip: Hvis saucen ikke bliver helt så tyk som du ønsker det, kan du røre lidt ekstra meljævning i.
-
Krydr godt med salt, peber og evt. muskatnød.
-
Skær laksen i små tern. Drys godt med salt og peber, og gnid krydderierne ind i fisken.
-
Spinaten skal der ikke gøres noget ved.
-
Smør et ovnfast firkantet fad, og læg nu lasagnen sammen i lag:
-
laks/ost/sauce - plader - spinat/sauce / plader / laks/ost/sauce - plader o.s.v.
-
Afslut med plader + sauce ovenpå. Det er vigtigt at de øverste plader dækkes helt, da de ellers vil blive tørre.
-
Læg nogle smørklatter på toppen.
-
Bages ved 200 grader i ca. 40-45 minutter til toppen har fået farve.