Home HovedretterFisk Lakselasagne

Lakselasagne

Lakselasagne

Lakselasagne er en skøn variant af den noget tungere almindelige lasagne. Versionen her er lavet med frisk spinat – man kan alternativt godt bruge den frosne, men så skal den vrides virkelig godt!

Det er en yndlingsret her i huset, og den er virkelig skøn på en travl dag – hvis man har tid først på dagen kan den sagtens lægges sammen, for så bare at ryge i ovnen når spisetiden nærmer sig. Men ellers tager den altså heller ikke meget mere end 15 minutter at lave + bagetid, så masser af tid til alt det andet man skal nå!

Spis den gerne dryppet med grøn Tabasco på.

Andre lækre retter med laks:
Gravad laks
Pizza med laks og grønt
Asiatiske lakseruller

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Lakselasagne

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 45 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • Ca. 400 g laks brug gerne en frossen lakseside eller pakker med 4 laksebøffer på frost
  • 75 g frisk babyspinat
  • 1 pk. lasagneplader
  • 1-1,5 l. mælk
  • 3-5 spsk mel
  • 1 pose revet ost
  • salt peber
  • evt. revet muskatnød
  • 50-100 g smør

Sådan gør du

  1. Lav en opbagt sauce ved at smelte ca. 50 g smør i en gryde. Når smørret er smeltet pisker/rører du mel i, til det danner en jævn masse.
  2. Tilsæt mælk, og varm op mens du rører hele tiden.
  3. Tip: Hvis saucen ikke bliver helt så tyk som du ønsker det, kan du røre lidt ekstra meljævning i.
  4. Krydr godt med salt, peber og evt. muskatnød.
  5. Skær laksen i små tern. Drys godt med salt og peber, og gnid krydderierne ind i fisken.
  6. Spinaten skal der ikke gøres noget ved.
  7. Smør et ovnfast firkantet fad, og læg nu lasagnen sammen i lag:
  8. laks/ost/sauce - plader - spinat/sauce / plader / laks/ost/sauce - plader o.s.v.
  9. Afslut med plader + sauce ovenpå. Det er vigtigt at de øverste plader dækkes helt, da de ellers vil blive tørre.
  10. Læg nogle smørklatter på toppen.
  11. Bages ved 200 grader i ca. 40-45 minutter til toppen har fået farve.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering