Min mands lillesøster var for rigtig mange år siden på et virksomhedsophold i Singapore. Udover masser af spændende oplevelser havde hun også en lokal kogebog med sig hjem i bagagen, og et par af retterne heri er gået hen og blevet favoritter hjemme hos os. De er blevet justeret lidt i årenes løb og tilpasset vores smag, men ligger stadig ret tæt op af originalversionen.
Risret med kylling og ananas er én af favoritterne. Retten er rigtig nem at lave, så aftensmaden kan snildt stå klar på under en halv time. Servér den med en sød chilisauce til.
♡ 1000 tak fordi du læste med på Hverdagsro i dag ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Risret med kylling og ananas
- en skøn og hurtig hverdagsret fra Singapore
Ingredienser
- 0,5 frisk ananas
- 2 kyllingebryster (ca. 4-500 g)
- 2 spsk Maizena
- 1 løg
- 1 rød peber
- neutral olie (f.eks. raps eller majs)
- 4 spsk soya sauce
- 2,5 dl hønsebouillon
- salt, peber
Tilbehør:
- Løse ris
- sød chili sauce
Sådan gør du
-
Start med at "partere" ananas. Skær kødet af den halve ananas i små tern. Hak løget og skær den røde peber i fine tern.
-
Skær kyllingekødet i lidt større tern.
-
Sæt risene over til kogning, og lad dem koge mens du laver saucen.
-
Varm et par skefulde olie i en gryde. Vend kyllingeternene i Maizena, og brun dem et par minutter i olien. Tag kyllingen af gryden og læg dem til side.
-
Tilføj lidt mere olie, og steg løg og peberfrugt til løget er blødt.
-
Tilsæt kyllingen og ananas, samt soya sauce, hønsebouillon, og salt og peber. Skru ned på middel varme og lad det simre nogle minutter.
-
Rør lidt ekstra Maizena ud med lidt vand, og rør det i for lige at jævne saucen lidt mere inden servering.
-
Servér med kogte ris og sød chilisauce.