Vi nyder stadig Roms travle gader. Vores ferielejlighed ligger i centrum tæt på Piazza Navona, og når vi åbner køkkenvinduet kan vi høre byens travlhed – det er helt fantastisk. Nedenfor vores køkkenvindue er der en lille avisstand, hvor der ivrigt tales om stort og småt. Vi kan høre det fra lejligheden, og selvom vi ikke forstår så meget af hvad der bliver sagt, er det den skønneste lyd af ferie og Italien.
Aftensmaden lød i aften på lækkert tyndt skåret italiensk kalvekød med pancetta, som er Italiens svar på bacon. Pancetta har nogenlunde den samme salte smag som bacon, men “mangler” den røgede smag. Men fantastisk er det! Persillen er bredbladet, som det hører sig til i det romerske køkken. Kødet er tyndtskåret kalvekød, men kan du ikke få det, vil det også fungere fint med f.eks. tyndtskåret oksekød.
Buon appetito!
♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.
Italiensk kalvekød med pancetta
- med inspiration fra det romerske køkken
Ingredienser
- 4 tyndtskårne kalvefiletter
- 200 g pancetta i tern (eller bacon i tern)
- 1 håndfuld grofthakket bredbladet persille
- 3 spsk smør
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- salt, peber
Tilbehør:
- italiensk brød
- evt. lidt godt pasta
Sådan gør du
-
Start med at stege pancettaen til den er gylden og lækker. Læg den på en tallerken.
-
Tilføj smør og olivenolie til panden, og steg hvidløgsfeddene heri. Lad det "koge" lidt ind.
-
Læg kalvekødet på panden, og steg det på begge sider. Stegetiden vil afhænge af hvor tynde skiverne er. Krydr med salt og peber.
-
Tag kødet af panden, og tilføj den hakkede persille til stegefonden.
-
Anret køddet med pancetta over, og til sidst "saucen".
-
Servér med et godt italiensk brød (der dyppes i saucen) og evt lidt kogt pasta.