Home Hovedretter Indisk gryde med grønne linser

Indisk gryde med grønne linser

Indisk gryde med grønne linser

Vi tog en vegetar dag i dag – hvilket slet ikke er så tosset! Jeg må indrømme, at manden ikke ligefrem jublede af begejstring da han hørte, at menuen stod på indisk gryde med grønne linser (altså – LINSER! Helt ærligt!). Men han satte sig til bordet med et relativt åbent sind, og spiste med god appetit.

Jeg er selv vild med indisk mad, og jeg elsker de skønne dufte af krydderier der altid breder sig i hele huset, når den står på indisk. I dag var ingen undtagelse, for indisk gryde med grønne linser er spækket med lækre krydderier.

Spis den dejlige linsegryde med hjemme bagte naan brød (du finder opskriften lige her). Desuden serverede vi mango chutney til, og dryppede en grøn chili sauce over ved bordet.

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Indisk gryde med grønne linser

Køkken Indisk
Samlet tid 50 minutter
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1 lille løg
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 tsk hvidløgspulver
  • 2 tsk stødt ingefær
  • 250 g grønne linser
  • 1 dåse flåede tomater (hakkede)
  • 1 dåse kokosmælk (1,5 dl. ca.)
  • citronsaft
  • 5 dl vand
  • salt, peber

Sådan gør du

  1. Svits det hakkede løg og de fintsnittede forårsløg let i rapsolie, og tilsæt alle krydderierne. Lad det stege et minut eller to.

  2. Tilsæt de flåede tomater og kokosmælk, og lad det koge op.

  3. Tilsæt linser og ca. 3 dl vand. Lad retten simre i ca. 45 minutter. I løbet af den tid spæder du mere vand til.

  4. Smag til med salt, peber og citronsaft.

  5. Servér retten med naanbrød, mango chutney og grøn chilisauce til (evt. Tabasco).

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment