Home Hovedretter Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese er en rigtig klassiker når det kommer til “ægte italienske saucer”. Det sjove er så bare, at hvis man vil have det i Italien, så er det rent faktisk en “Ragù alla bolognese” man skal bestille. Med mindre selvfølgelig man er havnet i en af turistfælderne, hvor de nok godt forstår hvad man mener 🙂

Det der kendetegner denne skønne pastasauce er at den altid indeholder bladselleri og gulerødder. Udover dette varierer opskrifterne på retten meget. Nogle opskrifter er lavet med blandede typer af kød, og jeg er også stødt på varianter tilsat trøffel.

Min version er relativt enkel, og lavet med oksefars. Den største hemmelighed bag en vellykket bolognese sauce er her, at give den rigeligt tid til at stå og simre. Det gør den til en herlig weekend ret, hvor man kan nyde duften hele eftermiddagen og glæde sig til aftenens middag.

Velbekomme!

♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Spaghetti Bolognese

- eller Ragù alla bolognese

Køkken Italiensk
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Antal 4 personer
Forfatter hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 400 g oksefars (helst med lav fedtprocent)
  • 2-4 spsk olivenolie
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 ds flåede hakkede tomater
  • 1,5 dl vand
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 0,5 oksebouillon terning
  • salt, peber
  • 1 spsk hvedemel

Sådan gør du

  1. Varm olivenolie op, og steg det hakkede løg og det finthakkede hvidløg et minut eller to, til de er blevet bløde.

  2. Tilsæt oksefarsen en klump ad gange. Når farsen har fordelt sig og begyndt at få farve tilsættes lidt mere. Sådan fortsætter du til det hele er i.

  3. Tilsæt finthakkede gulerødder bladselleri (det hele skåret i små tern).

  4. Tilsæt flåede tomater, vand og oksebouillonterningen, og skru ned på helt lavt blus. Lad nu retten simre svagt under låg i 60-90 minutter. Eller gerne længere!

  5. Jævn saucen en lille smule med en almindelig meljævning (mel + vand rystet sammen).

  6. Smag saucen til med salt og peber.

  7. Serveres med kogt spaghetti, båndpasta eller lignende.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment