Home Hovedretter Chili con carne – lækker og hurtig version

Chili con carne – lækker og hurtig version

Chili con carne

Jeg har efterhånden lavet chili con carne rigtig mange gange, og på mange forskellige måder. Men jeg må altså sige, at den her version slår det meste – ikke bare er det vildt hurtigt at lave, det smager også FORRYGENDE! Som i VIRKELIG GODT! Og der var bred enighed rundt om bordet da vi spiste det – det her var nok i vores verden chili con carnen over de fleste chili con carner. Om man så må sige 🙂

LÆS OGSÅ: Opskrift på hjemmelavet guacamole

Ligesom flere andre versioner jeg har prøvet, så indeholder den her også en lille smule mørk chokolade med et højt kakaoindhold. Jeg brugte én med ikke mindre end  92% (som i øvrigt er nærmest uspiselig i sig selv, men fantastisk som smagsgiver). Det giver lige en anelse bitterhed, der klæder retten helt ekstremt godt. Lav din chili så stærk som du selv har lyst til. Jeg plejer at lave den sådan medium hot, og så lade folk selv dryppe mere hot sauce over hvis det er nødvendigt.

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Chili con carne

Lækker og hurtig version

Køkken Mexikansk
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 1 grøn jalaneño
  • 1 løg
  • 400 g oksefars
  • 1 stort fed hvidløg (eller 2 mindre)
  • 1 dl oksebouillon
  • 1 dåse hakkede, flåede tomater
  • 1 dåse tomatpuré (stor)
  • 1 dåse kidneybønner
  • 1 tsk spidskommen (stødt)
  • 1 tsk koriander (stødt)
  • 15-18 g mørk chokolade med højt kakao indhold
  • salt, peber, olivenolie til stegning

Tilbehør:

  • nacho chips
  • revne gulerødder

Sådan gør du

  1. Skær jalapeño'en igennem, rens den for kerner, og snit den fint.

  2. Hak løget, og steg det gennemsigtigt. Tilsæt farsen lidt ad gangen, og lad det stege et par minutter.

  3. Tilsæt jalapeño, hvidløg (presset) og krydderier, og steg igen et par minutter.

  4. Tilsæt tomatpuré, hakkede flåede tomater og bouillon, og steg igen i ca. 10 minutter.

  5. Hæld bønnerne i en si, skyl godt, og tilsæt bønnerne til retten. Lad den simre ved svag varme endnu 5-10 minutter.

  6. Sluk for varmen, og fyld chokoladen i retten. Rør rundt til den er smeltet. Smag derefter rette til med salt og peber.

  7. Tip: Retten kan fint laves et par timer i forvejen, sættes på køl og så bare varmes op når den skal spises.

  8. Servér den rygende varme chili con carne med revne gulerødder og nacho chips.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment