Home Hovedretter Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara er en skøn ret, som jeg første gang stiftede bekendskab med tilbage i start 90’erne hvor manden og jeg boede i Rom. Jeg har sidenhen fundet ud af, at retten findes i 2 grundvarianter – én uden fløde og én med. Jeg tror måske at det afhænger af hvilken region i Italien man kommer fra, hvorvidt fløde tilsættes, men det ved jeg faktisk ikke. I hvert fald er varianten uden fløde den som er den “rigtige” i min verden! Retten har i mange år været en af de “faste” retter her i huset, som vi laver igen og igen. Og når jeg siger “vi”, så er det faktisk manden i huset der altid står for denne ret 🙂

Min version laves med en blanding af parmesan og pecorino romano ost, men hvis det er helt umuligt at opdrive pecorino, så kan man også bare tage 100% parmesan. Det bliver næsten (men også kun næsten) lige så godt.

Andre lækre pastaretter du sikkert også vil synes om:
Tuna pasta casserole
One pot pasta med tomat og basilikum
Glennys’ pastaret

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

 

Spaghetti Carbonara

Køkken Italiensk
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1 pakke bacon i tern
  • 100 g pecorino romano ost
  • 100 g parmesan
  • 3 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 4 æg
  • salt peber
  • Spaghetti

Sådan gør du

  1. Start med at rive osten.
  2. Bland æg og halvdelen af osten i en skål. Tilsæt salt og masser af peber (Når du har tilsat masser af peber og tror der er nok - så bare tilsæt det dobbelte!)
  3. Pil hvidløgsfeddene, og steg de hele fed i olie i en stor gryde. Når de begynder at få farve hiver du dem op.
  4. Steg bacon i tern i olivenolien. Det skal blive sprødt.
  5. Mens bacon steger koger du spaghettien. Til 4 personer skal du bruge et bundt i størrelsen, hvor du lige kan nå rundt om bundet med dine fingre.
  6. Når pastaen er al dente sier du den, og putter den over i gryden til det stegte bacon.
  7. Tilsæt æggeblandingen og rør (voldsomt) rundt. Det gøres lettest med en madtang eller salatbestik (el.lign). Æggeblandingen skal fordeles grundigt på alt pastaen.
  8. Tag gryden af varmen, og bland resten af den revne ost i.
  9. Retten er færdig, når æggeblandingen er nogenlunde stivnet på pastaen, og ser lidt "grynet" ud.
  10. Serveres straks!

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment