Home Kageopskrifter Marmorkage med squash

Marmorkage med squash

Marmorkage med squash

Har du squash i haven? Hvis du har, så har du garanteret mange! Jeg har ikke selv squash i haven i år, men de år vi har haft, har vi virkelig kæmpet for at få dem spist, fordi der har været ekstremt mange. Så nye opskrifter med squash er normalt mere end velkomne!

Denne marmorkage kan man næææææsten påstå er på den sunde side. Den indeholder squash (du får din daglige grønsagsdosis), græsk yoghurt (det er altid godt), og en lille sjat olivenolie i stedet for smør – hvad sagde jeg:  Næsten sund! Bortset fra det, så smager den monster godt. Squashen gør at den bliver svampet og lækker, og holder sig frisk meget længere end den klassiske version.

Tip: Når du marmorerer den med en kniv, kan du sagtens gå lidt voldsomt til værks (jeg kunne godt have marmoreret min på billedet en hel del mere). Squashen i den lyse del gør, at den kan være lidt sværere at marmorere end en klassisk marmorkage.

Du vil måske også synes om:
Sandkage
Banana bread

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Marmorkage med squash

Marmorkage med squash

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 55 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 6 -8 pers.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 1 mindre squash
  • 2,5 dl. græsk yoghurt 2%
  • 3 spsk mælk
  • 30-50 g mørk chokolade
  • 2 spsk kakao
  • 4 dl mel
  • 2,5 dl sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk fint salt
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 5 spsk olivenolie
  • 3 store æg

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Start med at skrælle din squash, og riv den fint. Nu skal du vride squashen, og gør det gerne flere gange da den indeholder ekstremt meget vand, der ikke skal have lov til at fortynde dejen. Så vrid den sådan en 5-6 gange. Der skal blive en "tæt" håndfuld til sidst.
  3. Bland i en skål yoghurt og mælk.
  4. I en anden skål blander du mel, bagepulver, salt, sukker og vaniljepulver.
  5. Rør æg og olivenolie i melblandingen, og tilsæt yoghurt blandingen.
  6. Del nu dejen i 2 skåle, med 1/3 af dejen i den ene skål, og 2/3 i den anden.
  7. I skålen med 1/3 af dejen blander du nu smeltet chokolade og kakao = den mørke dej.
  8. I skålen med 2/3 af dejen blander du squash = den lyse dej.
  9. Pensl en bageform med olie, og drys den med mel. Overskydende mel bankes af.
  10. Fyld halvdelen af den lyse dej i formen. Herover fylder du alt den mørke dej, og herover resten af den lyse dej.
  11. Skær nu gennem alle lagene med en smørekniv i et zigzag mønster, så farverne blander sig nede i kagen. Det giver marmor mønsteret (ellers vil kagen bage have 3 striber).
  12. Bages ved 180 grader i ca. 50-55 minutter.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment