Home Brødopskrifter Butterdejs solsikke med pesto

Butterdejs solsikke med pesto

Butterdejs solsikke

Denne lækre butterdejs solsikke med pesto kaldes også for en Girasole, som er italiensk og betyder solsikke. Og det er præcis hvad denne lækre butterdejssnack ligner – en skøn solsikke på en varm sommerdag. Den er en meget nem, dekorativ og lækker alternativ måde at servere butterdejssnacks på. Det smager skønt både som en lille snack til et glas vin, eller som tilbehør til f.eks. et stykke stegt kylling.

Lige om lidt når grill- og terrasse sæsonen kommer er det også en helt genial snack!

Butterdejs solsikke

Jeg fyldte denne gang en færdigkøbt grøn pesto i (man er man lidt mere prægtig end jeg lige var, kan man sagtens bruge en hjemmelavet 🙂 ). En rød pesto ville også smage dejligt deri.

LÆS OGSÅ:
Opskrift på ramsløgspesto
Opskrift på brændenældepesto
Opskrift på skvalderkålspesto

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Butterdejs solsikke

- en nem og lækker girasole

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 25 minutter

Ingredienser

  • 1 pakke frosset butterdej (6 plader)
  • 3-4 spsk pesto
  • 0,5 tsk groft salt
  • 1 æg

Sådan gør du

  1. Tø den frosne butterdej op.

  2. Del butterdejen i 2 portioner (i min pakke var der 6 mindre plader, dvs. 3 plader i hver portion). Ælt hver portion sammen til en kugle, og rul den ud i størrelse som ca. en stor tallerken. Læg noget rundt ovenpå (jeg brugte en rund springform Ø21 cm) og skær dejen til i cirkelform.

  3. Læg dejcirklen på en bageplade med bagepapir. Bred pestoen ud på dejen - undtagen på den yderste cm. Drys med salt.

  4. Pensl den yderste cm med sammenpisket æg.

  5. Rul den anden dejkugle ud på præcis samme måde, og læg den ovenpå den første. Tryk kanten let sammen.

  6. Sæt et lille glas eller et æggebæger i midten, og skær nu strimler i dejen. Hvis du følger "uret" så start med først kl. 12 og kl 6, så kl. 3 og 9, og hver af de 4 kvarte deles så i hver 2, og hver del deles så i 3. Du ender med 24 strimler.

  7. Hver strimmel drejes nu 3 gange (drej dem alle samme vej). Ret til sidst kanten til så du får en pæn cirkel. Fjern glasset / æggebægeret.

    Butterdejs solsikke - snoet
  8. Pensl din girasole med sammenpisket æg.

  9. Bages ved 200 grader (uden varmluft) i ca. 25 min til den har fået en fin farve.

  10. Serveres lun.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment