Vi er som regel et par gange om året en smuttur over Øresund. Det er lidt forskelligt hvor turen til Sverige sådan præcist går til, men vejen fører næsten altid forbi et supermarked derovre. De har et par mad favoritter, som det endnu ikke er lykkes mig at finde herhjemme. Der er især to ting jeg altid køber med hjem: Den ene er en speciel ketchup fra Felix med ekstra sort peber (stor favorit hjemme hos os). Den anden er Boston Gurkemix. Det er en slags relish, eller hakket agurkesalat om man vil, og det smager helt fantastisk ovenpå en leverpostejsmad!
Nu er det jo ikke så tit vejen falder omkring et svensk supermarked, så det er lykkes mig at finde frem til en opskrift på Boston gurkemix, der virkelig kommer tæt på den jeg plejer at købe derovre. Så fra nu af står den altså på den hjemmelavede version!
♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡
Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN
Boston Gurkemix
- en lækker agurkerelish som alternativ til agurkesalat
Ingredienser
- 2 agurker
- 1 rød peber
- et halvt løg
- 2-3 spsk hakket purløg
- 1 spsk sennepskorn
- 1 liter vand
- evt. 1 tsk hakket frisk chili (kan udelades)
Lage:
- 3 dl sukker
- 2 dl vand
- 2 dl eddike (den helt almindelige)
- 1 spsk salt
- 2-3 kviste dild (kan udelades)
Sådan gør du
-
Finthak agurk, peberfrugt, løg, purløg og evt chili. Læg det hele i en røreskål sammen med sennepskornene.
-
Kog vandet og hæld det kogende vand over grønsagerne i skålen. Lad blandingen stå på køkkenbordet, indtil vandet er blevet lunkent, hvorefter du sier vandet fra.
-
Kog en lage af sukker, salt, eddike, vand og evt. dild.
-
Tilsæt grønsagsblandingen i gryden til lagen, og kog det i ca. 30 minutter, til agurkerne er helt bløde. Giv det evt lige en lille tur med stavblenderen til sidst.
-
Si lagen fra, og fyld gurkemixet på et rent glas. Hæld evt lidt mere af lagen ved inden låget lukkes. Opbevares i køleskab.