Home BrødopskrifterBoller Grove peperoni snegle

Grove peperoni snegle

Grove peperoni snegle

Ungerne er tilbage på skolebænken igen, efter deres lange ufrivillige corona-pause. Og selv om vi hjemme hos os har hygget os med alle at arbejde hjemmefra i den lange periode, så er det virkelig godt for børnene at være tilbage i klassen igen. Men det er da helt nyt igen at skulle til at smøre madpakker og sørge for pause snacks – den del har bare været sat totalt på pause! Så nye idéer til skoletasken er – i hvert fald hos mig – meget velkomne!

I denne uge har jeg bagt grove peperoni snegle, som supplement til yngstens eftermiddagssnacks. Han går lige nu i skole til kl. 16 hver dag, så der skal lidt brændstof til for at holde hjernen frisk. De er bagt med grahamsmel, så der er noget gods i til at holde sig mæt. Fyldet består af en hjemmelavet tomatsauce, peperoni og ost. “De er godkendt”, lød dommen fra min søn 🙂 Det er en alternativ form for pizzasnegle, og jeg kan rigtig godt lide at de er lidt grovere end pizzasnegle plejer at være.

 

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Grove peperoni snegle

Keyword madpakker
Tilb. tid 20 minutter
Hævetid 1 time
Antal 15 stk
Forfatter Tina

Ingredienser

Dej:

  • 25 g gær
  • 2 dl mælk
  • 1,5 dl håndvarmt vand
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 250 g grahamsmel
  • 300 g hvedemel

Tomatsauce:

  • 150 g friske tomater (evt. cherry)
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 spsk pizzakrydderi blanding (eller oregano)
  • 1 spsk tomatpuré

Desuden:

  • 200 g revet ost
  • 150 g peperoni i skiver

Sådan gør du

Dejen:

  1. Opløs gæren i en blanding af mælk og vand. Tilsæt olivenolie og salt.

  2. Kør dejen på røremaskine, og tilsæt nu al grahamsmelet.

  3. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, til dejen slipper skålens sider.

  4. Ælt dejen 5-6 minutter, og sæt den så til hævning overdækket på køkkenbordet i en times tid.

Tomatsaucen:

  1. Halvér tomaterne, og fyld dem i en blender sammen med de øvrige ingredienser til saucen. Blend til saucen er jævn.

Samling:

  1. Udrul dejen på et meldrysset bord. Det skal blive en firkant, der er ca. 5 mm tyk.

  2. Fordel tomatsaucen på hele fladen, drys med ost, og dæk til sidst med skiver af peperoni.

  3. Rul dejen sammen som en roulade, og skær den i skiver der er ca. 2 cm tykke.

  4. Læg sneglene på en bageplade m. bagepapir på. Enden på sneglen stikkes forsigtigt ned under sneglen.

  5. Bages ved 180 grader (ingen varmluft) i ca. 20 minutter til de har fået farve.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment