Home TilbehørDip, pesto, dressing o.lign. Pesto lavet af skvalderkål

Pesto lavet af skvalderkål

Skvalderkåls pesto

Har du en have? Så har du garanteret været præcis ligeså træt af skvalderkål som mig! Men omvendt set, så kan hadeplant nummer 1 jo spises, og med lidt opfindsomhed kan man faktisk lave mange virkelig lækre ting ud af det. Og det er jo ret let, når man bare lige skal en tur ud i staudebedet for at høste det!

Jeg har i dag lavet en lækker skvalderkålspesto. Den smager dejligt på f.eks. pasta, på en pizza, eller smurt på brød der så lige får en tur i ovnen. Denne pesto af skvalderkål har ikke så markant en smag, som pestoer lavet på f.eks. basilikum eller løvstikke, men den smager dejligt og har en fin lille let bitter undertone som klæder pasta rigtig godt. God fornøjelse!

Opskrift på frokostboller med skvalderkål

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Skvalderkåls pesto

Forb. tid 15 minutter
Samlet tid 15 minutter
Antal 2 dl.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 1 liter skvalderkål uden stilk
 • 30 g parmesan
 • 2 fed hvidløg
 • 40 g solsikkekerner
 • 1,5 dl. olivenolie
 • 3 spsk citron
 • 2 tsk salt
 • Friskkværnet peber

Sådan gør du

 1. Gå ud i haven og høst en god portion skvalderkål. Du skal ikke have stilkene med, og der skal være et par håndfulde (ca. 1 liter). Skyl bladene grundigt, og lad dem tørre lidt på et stykke køkkenrulle.
 2. Hvis du har en almindelig blender, putter du nu alle ingredienserne heri.
 3. Har du en stavblender putter du ingredienserne i en høj røreskål. Hvidløgsfeddene presses først, og osten rives i. Blend det hele til det er klar. Afhængig af hvad du kan lide, kan du blende det mere eller mindre groft.
 4. Hvis det ikke skal bruges straks kan du komme det i en lufttæt beholder. Det vil kunne holder sig en uges tid i køleskab.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering