Home Mormormad Rabarberkompot

Rabarberkompot

Rabarberkompot

Mine forældre havde en kolonihave. Vi voksede op i en  lille lejlighed, så kolonihaven var et fristed, hvor de nød at kunne være ude og få jord under neglene. Der blev dyrket alle de gamle klassikere i haven – og selvfølgelig også rabarber. Det er da heller ikke få portioner af rabarbergrød der er indtaget hjemme hos os i tidens løb! Men én af de ting som min mor lavede om sommeren var rabarberkompot. Sjovt nok blev de frosne bær i vinterens løb aldrig brugt til kompot – det var altid en rigtig sommerting. Rabarberkompot blev serveret som et alternativ til marmelade på brød, men også – og det husker jeg især for det elskede jeg – som tilbehør til varme retter. Det kunne f.eks. være til frikadeller, en gammeldags grydekylling eller lignende.

For mig er rabarberkompot helt klar smagen af barndommens lange somre, hvor solen altid skinnede og himlen altid var blå.

Mange opskrifter på rabarberkompot indeholder vanilje. Skal kompotten bruges i det søde køkken til f.eks. en dessert kan vanilje sagtens tilsættes, men når det serveres i forbindelse med de varme retter foretrækker jeg det uden vanilje. Ligesom versionen jeg selv er vokset op med 🙂

LÆS OGSÅ: Opskrift på gammeldags grydekylling med agurkesalat

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Rabarberkompot

Køkken Dansk
Forfatter Tina

Ingredienser

  • 300 g rabarber (de røde)
  • 100 g sukker

Sådan gør du

  1. Skyl og rens dine rabarber, og skær dem i skiver på ca. 1-2 cm tykkelse.

  2. Fyld dem i en gryde sammen med sukker, og varm op. Når blandingen koger skruer du ned på lav blus, og lader det boble stille videre til rabarberne trevler og det har fået den rette konsistens. Rør i det af og til så det ikke sætter sig på bunden.

Du vil måske også kunne lide

2 comments

Tony 11. juni 2022 at 14:14

Din fortælling giver minder om min egen mormor og hendes kompot, men jeg husker en fortælling som barn omkring at kompot værende noget som der blev lavet af affaldet fra rabarbergrød eller anden form for frugtgrød, husker at vi også havde æblekompot også eller er mine minder helt galt på den?

Reply
Benny Ibsen 24. marts 2023 at 16:42

Nop. Du er helt rigtig. Kompot(composte) blev nemlig lavet på “ affaldet af frugt.
Specielt rabar.

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering