Home Tilbehør Hjemmelavet pasta

Hjemmelavet pasta

Hjemmelavet pasta

Har du prøvet at lave din egen hjemmelavede pasta? Vi er så heldige hjemme hos os, at vi for mange år siden fik en italiensk pastamaskine. Det er ikke så vældig tit den er i brug, men når der skal laves hjemmelavet pasta, så er det altid noget manden i huset står for. Det er ikke så specielt svært at lave, men når det køres igennem maskinen kræver det lige at man er to om det – det gør det i hvert fald noget nemmere.

Spaghetti Bolognese

Og så smager det jo bare helt forrygende. Vi lavede det denne gang til spaghetti, der blev serveret med en klassisk bolognese sauce til- så bliver det ikke bedre. Det kan selvfølgelig også sagtens laves til f.eks. lasagneplader (der også kan bruges til ravioli), eller spaghetti i forskellige bredder.

♡ Tak fordi du læste med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Hjemmelavet pasta

Køkken Italiensk
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 500 g durummel
  • 5 æg
  • 2 spsk neutral madolie
  • 1 tsk fint salt

Sådan gør du

  1. Læg melet i en bunke på køkkenbordet, og lav en fordybning i midten hvori æggene slås ud, og olien og salt tilsættes.

    Pastadejen laves
  2. Ælt det hele sammen. Der skal nu æltes virkelig godt, og i relativt lang tid (10-15 minutter). Dejen er klar når den minder om marcipan i konsistens.

  3. Lad dejen hvile 30 minutter pakket ind i plastfolie.

  4. Del nu dejen i 4 stykker, der hver laves for sig i pastamaskinen.

  5. Dejen rulles igennem maskinen. Fold den så den får halv længde (den vil være ret lang), og kør den igennem igen. Dette gentages til du har et rimeligt firkantet stykke (ca. 4 gange).

    Første gennemkørsel
  6. Kør den igennem igen, hvor maskinen sættes et hak ned i tykkelse.

  7. Herefter kører du den igennem så den bliver til spaghetti / båndpasta eller andet.

    Spaghetti
  8. Drys med durummel så det ikke klistrer sammen inden kogning.

    Hjemmelavet pasta
  9. Den friske pasta skal koges i rigeligt (og saltet) vand i ca. 2 minutter.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering