Home BrødopskrifterBoller Luciaboller med remonce

Luciaboller med remonce

Luciaboller med remonce

Det er Luciadag i morgen – d. 13. december. Det er i øvrigt også min søde nevøs fødselsdag – stort tillykke til ham! Her i huset er det fast tradition at der bliver bagt Luciaboller – eller Lussekatte som vennerne i nord kalder dem. Jeg plejer at bage de helt almindelige, men i år faldt jeg tilfældigt over nogle billeder af Luciaboller som var bagt nærmest som en kombination mellem en klassisk luciabolle og en kanelsnegl, nemlig hvor der var en remonce tilsat i midten af dejen. Og jeg siger bare: Det er en kombination made in Heaven! Hold nu fast de er gode!

Luciaboller med remonce 2

Spis dem lune og nybagte, og nyd hver en bid!

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Luciaboller med remonce

- en himmelsk kombination mellem en klassisk luciabolle og en kanelsnegl

Bagetid 10 minutter
Antal 16 stk

Ingredienser

Dejen:

  • 0,5 g safran
  • 1 spsk varmt vand
  • 25 g gær
  • 2,5 dl håndvarmt mælk
  • 90 g sukker
  • 400 g hvedemel
  • 100 g blødt smør
  • 0,5 tsk salt

Remonce og fyld:

  • 100 g smør
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk kanel
  • 32 rosiner

Pensling:

  • 1 æg
  • 1 spsk mælk
  • perlesukker (evt. den svenske type der er helt hvid)

Efter bagning (sukkerlage):

  • 3 spsk sukker
  • 3 spsk vand

Sådan gør du

Dejen:

  1. Bland safran pulveret og vand, og lad det stå og trække i 5 minutter.

  2. Opløs gæren i det håndvarme mælk, og tilsæt safran blandingen. Rør resten af ingredienserne i (som til en normal gærdej) - melet tilsættes lidt ad gangen. Dejen skal være smidig men stadig lidt klistret.

  3. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i en time.

Remonce:

  1. Mens dejen hæver blandes ingredienserne til remoncen (blødt smør + sukker + kanel).

  2. Rosinerne lægges i blød i vand (så de er dækkede) til de skal bruges.

Sukkerlage:

  1. Kog sukkerlagen (sukker + vand) til sukkeret er helt opløst, sæt det til side til det skal bruges.

Udrulning af dejen:

  1. Når dejen har hævet rulles den ud på et stykke bagepapir til størrelsen er 50 cm x 32 cm (ca). Smør hele overfladen med remoncen, og fold stykket sammen én gang (så det får størrelsen 25 x 32 cm).

    Luciaboller med remonce - udrulning
  2. Skær kanterne til med et pizzahjul, så du har et fint rektangel at arbejde med. Del nu dejen (på den korte led) i 16 strimler med pizzahjulet.

  3. Hver strimmel foldes til den klassiske "S" form, med skæresiden (der hvor du kan se remoncen) opad. Øverst og nederst trykkes en rosin (dem der har ligget i vand).

  4. Lad dem efterhæve på pladen i ca. 45 min.

  5. Pensl med æggestrygelse (æg blandet med mælk) og drys med perlesukker.

  6. Bages ved 200 grader (ingen varmluft) i ca. 10 minutter.

  7. Så snart de er kommet ud af ovnen pensles de med den afkølede sukkerlage - det giver dem den flotte blanke overflade.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering