Home HovedretterFjerkræ og vildt Samosas med tandoori kylling

Samosas med tandoori kylling

Samosas med tandoori kylling

Samosas med tandoori kylling er en skøn indisk inspireret ret, der kan få hele dit køkken til at dufte skønt af New Delhi!

Samosas er små “poser” der laves af dej, fyldes med et lækkert fyld, lukkes, og frituresteges på en pande. Skal det gå hurtigt en aften, så kan det hele sagtens laves i forvejen, så samosaerne bare lige skal steges inden servering. Fyldet i disse samosas smager i øvrigt helt fantastisk, så hvis du ikke har tålmodighed til alt det med dej og indbagning, så lav bare fyldet og servér det som det er, med ris og mango chutney til. Det smager helt forrygende!

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Samosas med tandoori kylling

Køkken Indisk
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

Dej:

  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk neutral madolie (f.eks. raps eller majs)
  • 2 æggeblommer (NB! gem hviderne!)
  • lunkent vand

Kyllinge fyld:

  • 2 kyllingebryster
  • 1 dl græsk yoghurt
  • 2 spsk tandoori krydderi
  • 1 tsk groft salt

Øvrigt fyld:

  • 2 kartofler
  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 2 tsk garam masala krydderi
  • 1 tsk sennepsfrø
  • 1 tsk chilipulver (eller en frisk chili, fintsnittet)
  • 1 tsk salt
  • friskkværnet sort peber
  • 1 tsk karry
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 håndfuld hakket bredbladet persille
  • 75 g frosne ærter

Desuden:

  • Rapsolie til friturestegning

Tilbehør:

  • kogte ris
  • mango chutney (hot)

Sådan gør du

Dejen:

  1. Bland salt, æggeblommer og olie i hvedemelet, til det bliver en grynet masse. Ælt vand i lidt efter lidt (med fingrene), til dejen har samlet sig til en elastisk "masse". Fyld dejen i en frysepose, og læg den i køleskabet.

Kylling:

  1. Bland yoghurt og tandoori krydderi, og smør kyllingebrysterne ind i det. Sæt dem i køleskab 15 minutter (eller gerne længere) og steg dem herefter i ovnen ved 190 grader i ca. 20 minutter. Lad dem køle af, og skær dem i små tern.

Kartofler:

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern. Kog dem til de er møre - ca. 5-6 minutter. Hæld vandet fra.

Fyld:

  1. Hak løget fint, og lad det stege til det er gennemsigtigt.

  2. Tilsæt alle krydderierne, og lad dem stege med et minuts tid.

  3. Tilsæt presset hvidløg, citronsaft, de kogte kartofler og ærter, og steg videre et par minutter.

  4. Tilsæt til sidst kyllingen og hakket persille, og steg endnu et minut. Lad fyldet køle af på panden.

Samling af samosas:

  1. Del dejen i 6 lige store dele. Hver del udrulles til en cirkel på størrelse med en kagetallerken (ca. 3 mm tyk). Halvér hver cirkel.

  2. Hver cirkel foldes nu til et "kræmmerhus" hvor lukningen forsegles med æggehvide. Fyld hvert kræmmerhus med kyllingefyld (ca. 2/3 fyldt), og luk toppen - forsegl igen med æggehvide.

  3. Varm en pande op med rapsolie (det skal gå ca. 1 - 1,5 cm op), og steg samosaerne heri.

  4. Servér samosaerne med kogte ris og mango chutney, og hvad der måtte være tilovers af fyldet.

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment