Home Desserter Hyldeblomst pandekager

Hyldeblomst pandekager

Hyldeblomst pandekager

Inden sæsonen for hyldeblomster er slut, og der ikke er flere flotte skærme at hente på hyldebærbusken, så skal vi altså lige have en gang hyggelige hyldeblomst pandekager. Jeg forestiller mig at det er en gammel spejdertradition, men jeg ved det faktisk ikke for hverken jeg eller mine børn har været spejdere 🙂  Men det smager skønt, og så er det bare sådan en hyggelig ting at lave. Vi fik det denne gang med den lækre mynte-lavendel sirup jeg lavede forleden, og det smagte af sol og sommer.

Hyldeblomstpandekage stegning

Tip: Når pandekagerne steges starter man med at dyppe skærmen ned i pandekagedejen, og placerer så skærmen med stilken opad på panden. Inden du vender den klipper du så alle de “grove” stilke fra som vender opad, så din pandekage bliver mere flad.

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Hyldeblomst pandekager

Forb. tid 30 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 6 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 6 store hyldeblomst skærme
 • Pandekagedejen:
 • 2 dl. hyldeblomstsaft eller mælk
 • 1 æg
 • 0,5 spsk sukker
 • 0,5 tsk salt
 • 1 spsk rapsolie
 • 1 tsk bagepulver
 • Ca. 150 g hvedemel

Sådan gør du

 1. Bland hyldeblomstsaft (eller mælk) med ægget, og tilsæt olile og alle de tørre ingredienser til dejen. Dejen skal være lidt tyk.
 2. Varm lidt olie op på en pande. Skru ned på medium varme.
 3. Dyp en hyldeblomst skærm ned i dejen (hold i stilken), og sæt den over på panden med stilken opad. Når den har stegt lidt klipper du de tykkere stilke af som stikker op af pandekagen (så den bliver flad og kan steges ordentligt også når du vender den).
 4. Vend når der ikke er meget flydende dej tilbage på overfladen, og steg færdig på den anden side.
 5. Serveres f.eks. med myntesirup, smør eller et drys sukker.

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment

Opskrift Vurdering