Home Jul Sylte
Sylte

Hos mig hører sylte uløseligt sammen med jul. Både manden og jeg elsker det – børnene er ikke helt så begejstrede. Men jeg kan faktisk kun lide den hjemmelavede slags; købe sylte er i min verden typisk både for fast, for lyserød, og smagen er slet ikke som jeg synes den skal være. Min mormor og morfar lavede altid sylte til hele familien da jeg var barn, og min søster og jeg var gerne med på sidelinjen når lagen skulle smages til. De lavede det på grisehoved – i dag køber jeg en syltepakke hos slagteren 🙂

Opskriften her er den fra min barndom – dog med et par småjusteringer. Jeg tilsætter f.eks. ikke enebær.

Sylte

Jeg bruger aldrig husblas i sylte, så min version er ikke så fast som dem man køber. Det kan jeg selv godt lide, og det betyder også at du nemt kan fryse sylten ned uden at konsistensen ændrer sig efter optøning.

God fornøjelse med dit sylte projekt! Nyd din hjemmelavede sylte på et stykke rugbrød med syltede rødbeder og sennep.

 

♡ 1000 tak fordi du læser med på Hverdagsro ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Sylte

- klassisk julesylte

Kogetid 2 timer
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 1 syltepakke (ca. 6-700 gr incl. ben)
 • vand
 • 4 laurbærblade
 • 3 løg
 • salt, peber

Sådan gør du

 1. Læg alt fra syltepakken (de helt stykker kød incl ben) i en gryde, og dæk med vand.

 2. Pil løgene og skær hvert løg i 3-4 dele. Fyld i gryden sammen med laurbærblade og en skefuld salt.

 3. Bring i kog, og skum overfladen efter nogle minutter.

 4. Læg låg på, skru ned, og lad sylten simre i 1,5 - 2 timer ved lav varme.

 5. Hiv kødet op af gryden, og træk det i strimler med 2 gafler (som du ville gøre med en pulled pork).

 6. Hiv løgene op af gryden, og hak dem fint. Bland dem med kødet. Drys kødet med salt og peber, og bland godt.

 7. Si resten af lagen.

 8. Find 2 stk folieforme (ca. 8x20 cm). Fyld 1/4 af kødet i hver form. Dæk med lage. Fordel resten af kødet i de 2 forme, og hæld lage over til det næsten dækker. Pynt med et par laurbærblade på toppen.

 9. Sæt sylterne i køleskab til næste dag, hvor de gerne skulle være blevet stive og hænge sammen.

 10. Frys evt. den ene sylte ned.

Du vil måske også kunne lide

2 comments

Aase Lundqvist 17. december 2018 at 13:05

Hvor køber man syltepakke henne?

Reply
Tina 17. december 2018 at 13:45

Hej Aase. Jeg bestilte én hos Meny slagteren, men normalt har de dem som standard hos Meny (og andre supermarkeder der har slagter) ved juletid i køledisken. Kh Tina

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering