Home Brødopskrifter Pitabrød
Pitabrød

Har du prøvet at bage dine egne pitabrød?

Indrømmet. De første mange gange jeg lavede hjemmebagte pitabrød var det bestemt ikke noget hit. De blev nærmest som boller, og manglede helt det fine hulrum indeni. Så, nej, jeg var faktisk slet ikke fan. Men så blev jeg stædig, for det så jo ud til at andre end mig kunne få det til at lykkes. Og ved at følge nogle ret enkle tips har jeg nu faktisk fundet løsningen på hvordan – i hvert fald jeg – kan få det til at lykkes. Hver gang!

Tip 1: Hvert brød skal rulles rimeligt tyndt ud,  nærmest så det ligner en amerikansk pandekage (ikke noget med at forme boller og trykke dem let flade, eller at drysse med mel og folde indover). Bare rul dem ud!

Tip 2: Hvis du bar en bagesten så brug den! Det allervigtigste er, at pladen eller stenen som brødene lægges på er brændvarmt.

Pitabrød med fyld

God fornøjelse!

♡ Tak fordi du læser med på Hverdagsro.dk ♡

Tina

Du kan altid blive opdateret på de sidste nye opskrifter fra bloggen på FACEBOOK og på BLOGLOVIN

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til opskriften, er du meget velkommen til at stille dem i kommentarfeltet under opskriften.

Pitabrød

Køkken Græsk
Antal 10 stk
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

 • 50 g gær
 • 6 dl håndvarmt vand
 • 2 spsk olie
 • 1 spsk fint salt
 • 1 tsk sukker
 • ca. 850-900 g hvedemel

Sådan gør du

 1. Opløs gære i det håndvarme vand. Tilsæt olie, salt og sukker.

 2. Ælt mel i lidt ad gangen, og stop når dejen føles smidig og lækker. Det gøres lettest i en køkkenmaskine.

 3. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i en time eller to (til dobbelt størrelse).

 4. Slå dejen let ned, og form 10 boller. Drys nu godt med mel på bordet, og rul hver bolle ud til en "pandekage" med en diameter på ca. 12 cm. Lad dem hvile på bordet mens du varmer ovnen op.

 5. Med bagesten: Læg stenen ind i ovnen (ovenpå en bageplade - midt i ovnen) og varm ovnen op til 225 grader (varmluft). Når den er varm så vent yderligere 5-10 minutter, så du er 100% sikker på at stenen også er rygende varm. Pitabrødene lægges direkte på bagestenen og bages ca. 11-12 minutter til de har fået lidt farve.

 6. Uden bagesten: Opvarm ovnen til 225 grader (varmluft) med en bageplade i ovnen under opvarmningen (det er vigtigt at pladen er helt varm når brødene lægges på). Læg et stykke bagepapir på, og dernæst pitabrødene. Bages ca. 11-12 minutter til de har fået lidt farve.

 7. Lad pitabrødene køle lidt af på en rist, og spis dem lune med f.eks. en lækker tunsalat.

Du vil måske også kunne lide

2 comments

Ann 10. oktober 2020 at 19:40

Kan man putte boget groft mel i eller ødelægger det “luften”?

Reply
Tina 19. oktober 2020 at 8:55

Hej Ann. Hvis det bare er en lille smule tror jeg ikke det vil ødelægge “luften”, men man skal nok spare på det grove. Jeg har ikke selv prøvet 🙂

Reply

Leave a Comment

Opskrift Vurdering