Home Brødopskrifter Knækbrød – den nemme slags

Knækbrød – den nemme slags

Knækbrød

Jeg bagte en omgang knækbrød til aftenskaffen i går. De er ikke bare nemme at lave – det går også lynhurtigt, for der er ingen hævetid og de bliver afkølede i løbet af nul komma fem! Så, hvis bagetrangen pludselig kommer over dig og resultatet helst skal på bordet hurtigt, så er disse knækbrød bare det helt rigtige at kaste sig over! Du kan variere kernerne du kommer i, alt efter hvad du lige har stående, dog vil jeg anbefale altid at have solsikkekerner i.

Vi serverede dem med ost, men de er også rigtig lækre med smør eller en rød pesto.

Du vil måske også kunne lide:
Julekiks

♡ Tak fordi du læste med og velbekomme ♡

Tina

Knækbrød - den nemme slags

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 16 minutter
Samlet tid 26 minutter
Antal 12 stk.
Forfatter Hverdagsro.dk

Ingredienser

  • 2 dl. hvedemel
  • 0,75 dl. rugmel
  • 0,5 dl. græskarkerner
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1 dl. solsikkekerner
  • 0,5 dl. neutral olie f.eks. rapsolie
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 1 dl. vand

Sådan gør du

  1. Alle ingredienserne blandes til en ret klistret masse.
  2. Læg nu et stykke bagepapir ud på bordet, dejen ovenpå, og herover endnu et stykke bagepapir.
  3. Tryk dejen flad, og rul den dernæst tyndt ud.
  4. Fjern det øverste lag papir, og skær med en kniv ned gennem stykket, så du får 12 firkanter. Hvis yderkanten er for ujævn kan du evt. bare skære denne af, så du får en fin facon på alle dine knækbrød.
  5. Du behøver ikke at "dele" stykkerne på nogen måde; rillen du har skåret får dem til at dele sig af sig selv når de er i ovnen.
  6. Prik hvert stykke godt med en gaffel.
  7. Bages ved 180 grader (varmluft) i ca. 16 min.

facebookKunne du lide opskriften? Så giv gerne Hverdagsro.dk et LIKE på Facebook – så ville jeg blive rigtig glad 🙂

 

Du vil måske også kunne lide

Leave a Comment